/ Vikonte
Vikonte е българска семейна компания, основана през 1993 г., която се специализира в производството на висококачествени мъжки облекла. Основният им фокус е върху създаването на стилни и функционални дрехи, които подчертават индивидуалността на съвременния мъж. С внимание към детайлите, висококласни материи и персонализирано обслужване, Vikonte се стреми да предостави не само дрехи, а цялостно преживяване, което съчетава традиции с модерни тенденции в модата.

 Кога, как и кой стартира бизнесът Vikonte? 

Vikonte е семейна компания, създадена през далечната за мен 1993 година от моя баща, който е вложил всичките си знания и страст към модата в този бизнес. Първоначално Vikonte е фокусирана върху елегантни облекла за мъже и жени, но с времето компанията осъзнава, че истинската сила се крие в мъжката мода. Тази трансформация ни позволи да се фокусираме върху създаването на висококачествени облекла за съвременния мъж, които съчетават традиционни европейски стилове с модерни акценти.

Моят баща е пример за устойчиво лидерство и вдъхновение, а аз гордо продължавам неговото дело, с ангажимент към качеството, индивидуалния подход към клиентите и поддържането на семейните ценности в основата на марката. Днес Vikonte е символ на съчетаването на стил, елегантност и безупречно внимание към детайлите, благодарение на традициите и иновациите, които влагаме във всяка колекция.

Vikonte
Vikonte

Кои са най-значимите ви постижения до момента? 

Едно от най-големите ни постижения е изграждането на дълготрайни и силни взаимоотношения с нашите клиенти, базирани на доверие и неоспоримо качество. С години упорита работа и внимание към всеки детайл, успяхме да наложим Vikonte като символ на стил, елегантност и издръжливост.

За мен най-голямото постижение е, когато видя искрените усмивки на нашите клиенти. Техният избор да ни се доверят не е просто покупка, а цялостно преживяване. Тук, в Vikonte, ние предлагаме не просто дрехи – ние изграждаме самочувствие и емоция, като се грижим те да се чувстват уверени във всеки момент.

Vikonte
Vikonte

Кое е вашето конкурентно предимство пред брандове във вашата ниша? 

 Нашето най-голямо конкурентно предимство несъмнено е качеството на всяка една дреха, която излиза от Vikonte. Ние стоим зад всеки продукт и вярваме, че именно това изгражда доверие у нашите клиенти – те знаят, че получават нещо повече от облекло, те получават дълготрайност и стил.

Освен това, уникалното клиентско преживяване, което предлагаме както в нашите магазини, така и онлайн, е онова, което оставя трайни положителни впечатления. За нас пазаруването е нещо лично, което изгражда истинска връзка с всеки клиент.

Какви са основните вдъхновения и тенденции, които ръководят дизайнерските ви решения при създаването на колекциите, и как вашият бранд адаптира модата към съвременния стил и предпочитания на мъжете? 

За нас най-важното е да подчертаем характера на съвременния мъж, като същевременно предлагаме практични решения за неговото ежедневие. Всеки има свой уникален стил, и нашата мисия е да му помогнем да го изрази.

Залагаме на разнообразие от модели, които предлагаме в ограничени количества, за да дадем възможност на клиентите ни да се отличат с нещо наистина уникално. Тази стратегия ни позволява не само да следим модните тенденции, но и да предоставяме персонализирани решения, които резонират с индивидуалността на всеки мъж.

Vikonte
Vikonte

Какво смятате, че трябва да се промени в бизнес средата в България?

Една от основните промени, които бих желал да видя, е по-силната подкрепа за местните брандове и предприемачи. България има потенциал да бъде дом на успешни бизнеси, които да се конкурират на международно ниво.

Нуждаем се от повече инициативи, които да стимулират малките и средни предприятия, както и от политики, които улесняват достъпа до пазари и ресурси. Вярвам, че ако българският бизнес климат стане по-отворен и подкрепящ иновациите, ще видим значителен ръст на успешни компании в различни сектори.

Vikonte e част от eCommerce Awards 2024 - Конкурсът който търси звездите на онлайн търговията в България! Повече информация за наградите и как да се включите може да намерите тук: https://ecommerceawards.bg.