/ iStock photos/Getty images
Всеки човек понякога се изправя пред неочаквани ситуации. В такива моменти, една добра застраховка може да бъде истинско спасение. Ето защо е важно да разберете в кои случаи тази защита може да ви бъде най-полезна.

Застраховка за дома

Домът е мястото, където човек се чувства най-сигурно, но дори и в него може да възникнат непредвидени проблеми. Застраховката за дома предлага защита срещу редица рискове, които може да навредят на вашата собственост, включително:
 
  • пожар – пожарите може да причинят огромни щети на вашия дом и имущество. Застраховката покрива разходите по възстановяване и ремонт;
  • аварии – повредите от течове на вода, такива от топлофикационни инсталации и други може да бъдат скъпи за поправяне. Застраховката ви осигурява финансово покритие за тези ситуации;
  • кражба – ако има злоумишлени действия от трети лица, тя ще компенсира загубеното имущество;
  • природни бедствия – в това число влизат буря, градушка, земетресения и други.

Важно е да имате подходяща застраховка за дома, за да защитите своите инвестиции и да се чувствате сигурно, съветват експертите от Euroins.

Професионална застраховка в ситуации на грешки и обвинения

Тя покрива нанесени вреди на трети лица във връзка с упражняването на определена професия или дейност, възстановявайки разходи и обезщетения за нанесени вреди, вследствие на извършените действия или бездействия в срока на валидност на полицата.

Създадена е за широк кръг от професионалисти в различни сектори и бизнеси, които ежедневно се изправят в ситуации, поставящи ги пред риска от потенциални грешки и обвинения. Подходяща е за медицински персонал, синдици, адвокати, нотариуси, частни съдебни изпълнителни, както и ветеринарни лекари, планински водачи и други.

Автомобилна застраховка

Каско на МПС покрива редица щети, независимо дали са причинени от собственика на автомобила или от трето лице спрямо него, от които:
 
  • ПТП – покритието при катастрофи е задължително за защита на вас и вашия автомобил;
  • кражба на автомобила – защитете своето превозно средство от кражба или грабеж на цяло МПС с подходящо Каско;
  • щети от природни бедствия – наводнения, градушки и други природни явления може да причинят сериозни щети на вашия автомобил, за които е добре да осигурите покритие;
  • пътна помощ – при аварии или повреди на пътя, може да включва услуги за пътна помощ.

При сключена застраховка Каско в Евроинс освен от финансова защита, може да се ползвате и от допълнителна клауза Заместващ автомобил.

застраховка
iStock photos/Getty images

Застраховка за пътуване

Пътуванията, независимо дали са за работа или удоволствие, винаги носят определен риск. Застраховката за пътуване ви осигурява защита срещу непредвидени събития по време на вашите приключения. Това може да са ситуации, свързани с медицински разходи в чужбина, отмяна на пътуване, загуба на багаж и други.

Групова медицинска застраховка

Здравната застраховка може да помогне на работодателите да се справят с високите разходи за лечение и медицински грижи на своите служители и членове на техните семейства. Основните покрития включват болнична и извънболнична медицинска помощ, включително прегледи, лечения, хоспитализация, както и възстановяване на медицински стоки и изделия като консумативи и помощни средства.

Повече информация за различните пакети може да намерите на сайта EuroIns.bg.

В живота има много ситуации, в които застраховката играе ключова роля за осигуряване на сигурност и спокойствие. Независимо дали става въпрос за дома, автомобила, пътуване, или друго – подходящата може да предпази застрахования от големи финансови загуби и стрес.