/ UWEAR
UWEAR.bg е електронен магазин за онлайн търговия с лицензни детски стоки от марките MINECRAFT, STITCH, LEGO, SUPER MARIO, BRAWL STARS, FORTNITE, HARRY POTTER и много други, базиран на една от най-стабилните онлайн платформи MAGENTO II. Най-популярните категории в онлайн магазина са ученически раници и несесери, дрехи, спални комплекти, часовници, нощни лампи и аксесоари и въобще всякакъв мърч.

Онлайн магазинът е семейна собственост на Калоян и Елена и чeсто техните приятели и бизнес партньори им слагат етикета: early adopters (пионери предприемачи, които първи изпробват всички новости в онлайн бизнеса). В желанието си да предоставят уникално потребителско преживяване за потребителите на магазина, те са интегрирали специфично ноу-хау в oнлайн процеса на пазаруване от UWEAR.

Eдно такова нововъведение е добавеният за потребителите в чекаута на магазина метод на разплащане PAYSERA, базиран не технологията Open Banking. Какво всъщност означава тази технология? Това е процес на демократизация на финансовите и конвенционални банкови услуги, чрез отваряне на данните на финансовите институции към други подобни доставчици. Или по друг начин казано плащане на поръчка в електронния магазин чрез иницииране на трансакция от банкова сметка на потребителите или техните wallet инструменти, каквито са например REVOLUR и Apple Pay.

Предимството на подобни плащания, базирани на Open Banking технологията пред популярните плащания с банкова карта, за купувачите от UWEAR са:

1. Удобство за пазаруващите - Търговецът подава на банката на потребителя цялата информация за основанието за плащане (номер на поръчка, сума и валута), като крайният клиент, купувачът от електронния магазин трябва единствено да оторизира транзакцията в неговото мобилно или уеб банкиране;

UWEAR
UWEAR

2. Бързина на разплащането - Купувачът няма ангажимент да въвежда реквизитите на банковата си карта, секюрити код на картата и не чака 3D парола, чрез SMS съобщение или нотификация в мобилното си приложение;

3. Алтернативни опции - Удобно е за потребителите, които нямат или не желаят да използват банкова карта за електронни разплащания, но пък имат банкова сметка и дистанционно банкиране (мобилно или онлайн) към нея.

UWEAR
UWEAR

Администраторите на UWEAR често комуникират със своите клиенти тази допълнителна възможност за електронни разплащания в чекаута на магазина си. Те отчитат позитивна тенденция за бизнеса си, откакто са интегрирали Open Banking инструментът на PAYSERA в чекаута на магазина:

1. Чрез системата на PAYSERA от счетоводството на UWEAR могат изцяло или частично с един клик само да възстановят обратно платената от клиентите сума. Това се налага в случай на върната стока или рекламация по поръчка, без задължително да се налага клиентът да предостави IBAN за обратен трансфер. Практиката сочи, че клиентите често предоставят своите банкови сметки на хартиен документ, впоследствие изискващо ръчно въвеждане в банкирането на търговеца;

2. UWEAR отчитат значително по-ниски разходи за събиране на електронни разплащания през Open Banking системата в сравнение с банковите комисионни при плащания с VISA или MASTRECARD клиентски банкови карти;

Според UWEAR Open Banking разплащанията се интегрират с особено бързи темпове в българските електронни магазини през последната години. Немалко клиенти също така предпочитат да се разплащат с REVOLUT и Apple Pay както във физически търговски обекти, така и в онлайн пространството.