/ УниКредит
Зеленият лизинг дава възможност на клиентите за нулева първоначална вноска и предлага атрактивни лихвени условия
УниКредит Лизинг финансира на преференциални условия клиенти, които желаят да закупят електрически автомобил. Специално разработеният лизинг дава възможност потребителите да получат лизингово финансиране без първоначална вноска, атрактивни лихвени условия, срок на изплащане до 6 години и бърза и опростена процедура за кандидатстване. В допълнение, могат да се възползват и от услугата структуриране на персонализирани месечни вноски чрез остатъчна стойност в края на лизинговия период.

„Създаването на новия лизингов продукт е част от цялостната стратегия на УниКредит за устойчиво финансиране и отговорно и устойчиво управление. Електромобилите от една страна предлагат комфорта и сигурността на традиционните автомобили, но от друга имат дългосрочен положителен ефект за намаляването на въглеродния отпечатък върху околната среда. За нас е от изключително значение да подкрепяме и мотивираме своите клиенти заедно да се грижим за бъдеще с по-малко въглеродни емисии и да бъдем техният надежден зелен партньор“, коментира Александър Кръстев, главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг.

Към специално разработения финансов лизинг, клиентите могат да се възползват и от преференциални застраховки „Каско“ и „Гражданска отговорност“, плюс включени покрития репатриране на електрическия автомобил до най-близката зарядна станция при загуба на заряд и 24/7 помощ в случай на застрахователно събитие, включително съдействие на място при завеждане на щети.

В допълнение, съществуващи клиенти на УниКредит Булбанк получават допълнителни отстъпки и подаръци, в случай, че изберат зелен лизинг по настоящата кампания.
Закупуването на електрически автомобил има не само положителен ефект върху околната среда, но и осигурява на собствениците лесен достъп без такси за паркиране в центъра на големите градове.

В дългосрочна перспектива се очаква делът на електрически автомобили осезаемо да се увеличи, отчитайки влиянието на различни разпоредби на регулативните органи, потенциални политически стимули, регламенти за CO2 и паритета на цените между електромобили и автомобили с вътрешно горене. Според изчисления на BloombergNEF се очаква продажбите на пътнически електромобили да нараснат рязко през следващите няколко години, като се покачват от 3,1 милиона през 2020 г. до 14 милиона през 2025 г.

В световен мащаб това представлява около 16% от продажбите на леки автомобили през 2025 г., но някои страни постигат много по-висок дял. В Германия например електрическите автомобили представляват близо 40% от общите продажби до 2025 г.

Пълна информация за преференциалния зелен лизинг и условията за кандидатстване можете да намерите на сайта на УниКредит Лизинг.