Търговска верига ЗОРА е изцяло българската компания и една от предпочитаните вериги за пазаруване на черна и бяла техника у нас.

Компанията изпраща една от успешните си години, изпълнена с много значими събития.
Година, в която освен че празнува 32-рия си рожден ден, веригата откри 3 нови магазина, реновира изцяло 3 други и след голяма инвестиция релокира складовата си и административна база в Индустриална зона Божурище.

През годините ЗОРА нито за секунда не е спирала стремежа си към развитие и усъвършенстване, а новият Логистичен парк на компанията, отворил врати през настоящата година, е олицетворение на всичко това. За последните 10 година, Търговска Верига ЗОРА разгърна своят обсег и обем продажби почти тройно.

Увеличаването на броят на служителите в администрацията на компанията, нарасналият обем на асортимента в магазинната мрежа и онлайн и нуждата от по-бърза и ефективна доставка стоят в основата на решението на ЗОРА да се релокира в нова, модерна и много по-голяма база.


Общата стойност на инвестицията надхвърля 33 млн. лв., а логистичният парк включва административна сграда и складов парк.

Логистичния център отговаря на всички съвременния изисквания и е разположен в Индустриален парк София-Божурище. Изборът на локация не е случаен, поради доброто си местонахождение и бърз достъп, с което районът привлече множество инвестиции през последните години.

С тази си инвестиция ЗОРА откри над 30 нови работни места, като с това общият брой на служителите на ЗОРА в цялата страна надхвърля 850 души. Компанията може да се похвали с дългогодишни служители, които не спират да усъвършенстват уменията си и да развиват процесите във веригата.



Новите складови и технологични процеси ще улеснят и оптимизират зареждането на магазинната мрежа на ЗОРА и ще направят доставката до крайния клиент по-бърза. Доставката при поръчка от онлайн магазина на ЗОРА при поръчка над 50 лв. е безплатна, което допълнително допринася за рекордните обеми в онлайн търговията.

Верига продължи експанзията си в страната с откриването на магазини в градовете Кърджали, Карлово и Дупница. Всички те подпомогнаха местните пазари и икономика, като създадоха нови работни места и стимулираха търговията в региона. И трите магазина са на изключително удобни и комуникативни места и макар работещи едва от няколко месеца се развиват изключително добре, успявайки за задоволят високите изисквания на клиентите.

ЗОРА влиза със силна заявка в новата година, с ясни цели и план, които ще реализира с помощта на служителите и партньорите си. Веригата планира да отвори още нови магазини в страната през 2024 г. ЗОРА ще се стреми да продължава да увеличава асортимента си, да оптимизира процесите си, за да може крайният клиент да получава все по-добро и все по-бързо обслужване!