С настъпването на по-студените дни кожата ни започва да изисква специални грижи и защита. Изложена на все повече вредни външни фактори, тя се нуждае от интензивна хидратация и регенерация. Как да се грижим за оптималното ниво на хидратация на кожата и каква козметика да използваме, за да изглежда тя здрава и сияйна дори при изключително неблагоприятни метеорологични условия?

Какви съставки да търсим в хидратиращия крем 

В по-студеното време кожата се нуждае от допълнителна хидратация. Как да я осигурим? На първо място, не забравяйте за хидратацията отвътре, т.е. пиенето на вода (за предпочитане литър и половина на ден), но и отвън с подходяща козметика за лице. Най-напред прочетете етикета и се уверете, че продуктът съдържа поне една от следните съставки:
 
  • Хиалуроновата киселина покачва нивото на влага в кожата и я задържа, като същевременно повишава еластичността на тъканта.
  • Глицеринът дава солидна доза хидратация и я поддържа дълго време.
  • Серамидите предпазват кожната бариера от външни замърсители и дразнители
  • SPF филтър - предпазва кожата от UV лъчите.

Тези съставки могат да са с различна интензивност във всеки хидратиращ крем. Колкото на по-предно място е изписан дадения компонент на етикета, толкова по-голямо е неговото количество.

Топ 5 хидратиращи кремове за лице:

През есенно-зимния период обърнете специално внимание на липидния слой на епидермиса, който лесно може да бъде увреден. По-ниските температури могат сериозно да повлияят на кожата и да предизвикат зачервявания, лющене и сухота. 

Дълбоко хидратиращ крем Dermedic Hydrain3 Hialuro

Има много лека формула и осигурява на кожата адекватна хидратация. Голямото му предимство е, че не запушва порите и съдържа UVA и UVB филтри, които предпазват кожата от въздействието на слънчевите лъчи. Още след първото нанасяне можете да забележите разликата, защото епидермисът е видимо изгладен и по-хидратиран. Кремът Dermedic Hydrain3 Hialuro е хипоалергенен продукт, затова е подходящ за употреба от хора с много чувствителна кожа.

Хидратиращ лосион за лице CeraVe

Идеален за суха и много суха кожа. Той съдържа три основни съставки, които ефективно хидратират, поддържат защитните сили на тъканта и предотвратяват загубата на влага: серамиди, хиалуронова киселина и ниацинамид. Леката текстура се разпространява приятно по лицето, попива бързо и не оставя мазен филм. SPF 25 защитава епидермиса от вредното влияние на слънчевите лъчи и разрушителното им въздействие върху разпадането на клетките. Може да го откриете  тук: makeup.bg/brand/936350/

Крем за лице и шия Ziaja

Бюджетен продукт, който е ефективен. Съдържа акай бери, които са богати на витамини и полифеноли. Освен това, този овлажняващ крем за лице има и масло от канола, което омекотява и тонизира кожата, и бета-глюкан – полизахарид от овесени зърна, който овлажнява и изглажда бръчките. Продуктът се разнася приятно върху кожата, оставяйки я гладка и мека.

Хидратиращ крем за лице La Roche-Posay Hydraphase

Съдържа хиалуронова киселина, глицерин и SPF 20. Хидратира в дълбочина, стопира загубата на вода и защитава от слънчевите лъчи. Още след първото приложение премахва неприятното усещане за опъната и суха кожа. Предотвратява появата на признаци на стареене. Може да го откриете в онлайн магазин MAKEUP. 

Колагенов дневен крем Vichy Liftactiv 

Той е разработен на базата на технология, комбинираща витамин С и два вида пептиди. Текстурата е лека и се абсорбира бързо, без да оставя лепкави следи. В състава има активни компоненти, които стимулират синтеза на колаген и предотвратяват разрушаването му в клетките.

Намирането на качествен хидратиращ крем за лице не е лесна задача. Важно е кожата да се хидратира дълбоко и дълготрайно, но да не се натоварва.
Продуктите от нашия списък са точно такива, затова спокойно може да им се доверите.