NFT Credo пусна в продажба два от сребърните медала за 60-ия юбилей на Наско Сираков, както и първата от десетте NFT серии на нападателя на ПФК „Левски“, които са част от колекцията „Легенди“. Денят за старт на продажбата не е избран случайно – на тази дата през 1993 г. България изживява паметна вечер на „Парк де Пренс“ с победата с 2:1 над Франция и се класира за Мондиал’94 в САЩ.

Наско Сираков, който е най-големият голмайстор в историята на „Левски“, е с огромна заслуга за невероятното представяне на националния ни отбор отвъд Океана. Този момент е представен и в първата NFT-серия „Black”, която е вече в продажба - радостта на Сираков, след като Христо Стоичков открива резултата срещу Гърция във втория двубой на „лъвовете“ на Световното. Тогава Наско и компания разгромяват с 4:0 южните ни съседи, като записват първата в историята на България победа на световни футболни финали и полагат основите на „лудото американско лято“.

Следва мач срещу Аржентина, където с попадението си при успеха с 2:0, пък Сираков не просто „подпечатва“ билетите на отбора за 1/8-финалите, но и се превръща във втория българин след Христо Бонев с голове на две световни първенства и в единствения, разписвал се с глава на два различни Мондиала.

За феновете на „Левски“, обаче датата носи двоен привкус на наслада. Четвърт век преди незабравимата нощ в Париж, „сините“ постигат една от най-забележителните победи в историята си. На 17 ноември 1968 г., предвождани от легендарния Георги Аспарухов, футболистите на Кръстьо Чакъров разгромяват със 7:2 като гост ЦСКА. Успех, който и до днес се помни.

Точно с тази цел – за да ни разходи назад във времето в годините на значими успехи и за да съхрани за бъдещите поколения великите постижения на българския спорт, бяха създадени NFT-та за колекцията „Легенди“. Те представят незабравими моменти от кариерата на Наско Сираков и са поредният жест, с който се отбелязва 60-ия му юбилей. По този повод през април той получи от генералния спонсор на „Левски“ Palms Bet специално изработени за случая 60 сребърни медала. Средствата от продажбата на ценните колекционерски артикули с лика на голмайстора ще бъдат дарени на „синия“ клуб.