/ iStock/Getty Images
Избягайте от опашките и се насладете на Черния петък на спокойствие
В днешната дигитална ера свикнахме всичко да се случва бързо. Така, колкото по-често прибягваме към онлайн пазаруването, толкова по-малко искаме да чакаме дълго покупките си. Остава по-малко от месец до Черния петък, а след него се задават и Коледните празници. Добре е отсега да помислим не само какво да купим изгодно, но и как да го изпратим или получим подаръците си бързо, удобно, лесно и изгодно, като избегнем стреса и чакането на опашки.

Като потребители се радваме на голямо разнообразие от възможности за доставка. Автоматите за пратки са отдавна познати в Европа и набират все повече популярност и у нас. Това е уникална алтернатива на традиционния начин за доставка на пратки, който е удобен и за изпращачите, и за получателите: локациите са удобни, плаща се с карта, без ограниченията на работното време – може да си вземем пратката и в 9 вечерта, и всичко това на изключително изгодни цени.

В съответствие със съвременните международни практики „Спиди“ АД, като част от GeoPost – куриерската фирма на Френски пощи, въведе още преди няколко години тази практична форма за приемане/изпращане на пратки. Автоматичните пощенски станции (АПС) са част от стратегията на „Спиди“ за представяне на все по-удобен за клиентите достъп до услугите на компанията.

Локациите на автоматите са подбрани така, че клиентите могат лесно да съчетаят всекидневните си дейности, например пазаруването с куриерските услуги. Позиционирани на удобни места с паркинг - в търговски вериги и молове, близо 60 Спиди автомата в цялата страна са на разположение на всеки, който желае да получи или изпрати пратка, без да губи време и нерви. Работата със Спиди автоматите е лесна – сравнима е с използването на банкомат. Въвежда се уникален код и се натискат няколко бутона, след това машината сама те води.

В сравнение с традиционните доставки от врата до врата, Спиди автоматите са на разположение на клиентите, без да им се налага да се редят на опашка или да се съобразяват с работно време. Услугата се отличава с изключителна точност – взимаш/изпращаш пратката си ТОЧНО когато искаш, ТОЧНО където искаш и ТОЧНО както очакваш. Така без затруднения и нерви може да получите онлайн покупките си или други пратки и да изпратите писма, колети или документи.

Как става - стъпка по стъпка:

За да получите пратка от Спиди автомат, трябва да имате 9-цифрен ПИН код, получен като съобщение.

Този уникален код се „набира“ директно на голям тъч-пад/екран на машината.

Възможностите на АПС по отношение на пратките покриват изискванията на крайните потребители на услугите на Спиди. Времето, в което можете да получите вашата пратка, е до 72 часа след получаване на уведомителния SMS/Viber. Подробни инструкции за изпращане и получаване на пратки, може да намерите тук.

Автоматите на Спиди се „зареждат“ рано сутринта, така че клиентът има възможност да планира посещението си и да разполага свободно с останалото си време. Локациите на всички Спиди автомати ще откриете тук.

Доставката е не само бърза и лесна, а и много по-изгодна от доставката „врата до врата“. Заплащането на всички услуги става бързо и сигурно - с дебитна или кредитна карта.

Уверете се сами, че получаването на пратки може да е лесно и приятно. А за децата около вас това ще е едно много забавно преживяване.