/ netinfo
В колко различен и неузнаваем се превърна Реал Мадрид след напускането на Кристиано Роналдо. Дали това е причината или наличието на нов треньор се оказа повратна точка за “белия балет”, е непосилно да се определи, дори от най-добрите футболни експерти. Теориите са много, но истината е една – Реал направи най-слабия си старт през последните години. Това засили конкуренцията на челните позиции, а и изненадващите резултати на Барселона също допринесоха за текущото класиране, в което тимовете на Алавес и Еспаньол са позиционирани в зона “Европа”.

Зинедин Зидан напусна клуба, след като спечели поредна Шампионска лига с “кралските поданици”. Това явно се оказа достатъчно за неговата кариера, а и французинът едва ли щеше да има същата мотивация, тъй като витрината му с трофеи вече е препълнена. Разбира се, в подобни моменти най-удачно е да се търсят нови предизвикателства, което доведе до рокади на треньорския пост.

Като старши-треньор бе представен Хулио Лопетеги. Испанецът изненадващо се раздели с националния тим, дни преди началото на Мондиала, за да поеме Реал. Е, това не бе най-правилният ход в кариерата му, тъй като задачата “Реал Мадрид” се оказа прекалено сложна за специалиста.

“Белите” записаха поредица негативни резултати, сред които и няколко срамни поражения. Положението ескалира след загубата с 5:1 в “Ел Класико”, в което Лео Меси дори не взе участие. Флорентино Перес не се посвени да направи нужните ротации и след само няколко месеца начело, Лопетеги напусна кормилото на мадридския тим.

Сантяго Солари поведе “белия балет”, като временен наставник. Едва ли някой е очаквал, че аржентинецът ще се справи толкова добре начело на Реал, но след четири поредни победи, ръководството реши да му предложи дългосрочен договор. Така Солари се обвърза с мадридчани до 2021 година. Един дълъг период, в който ще си проличи, дали южноамериканецът е най-правилният вариант.

До този момент 42-годишният аржентинец, роден в Росарио, е бил треньор единствено в юношеските формации на Реал Мадрид, като води и дубъла в периода 2016-2018. Това му открехна лека вратичка към първия тим, а и лесната програма в началото допълнително помогна за утвърждаването му начело на Реал. В споменатите четири двубоя бяха победени третодивизионният Мелия, Вилядолид, Виктория Пилзен и Селта.

Впечатляващо се оказа нападението, което така и не постигна своето под ръководството на Лопетеги. Само в четири срещи мадридчани отбелязаха 15 попадения. Халфовата линия също придобива все по-заплашителен вид. Тони Кроос и Лука Модрич не се чувстваха комфортно при испанския треньор. Хърватинът остана неколкократно на резервната скамейка, което оказа негативен ефект върху скоростта и разиграванията в центъра на терена.

Все още не може да се твърди, че Реал ще е основен претендент за първата позиция, но постепенно се изкачва в класирането. След 12 изиграни мача мадридчани заемат шестата позиция, като имат 20 точки в актива си, с 4 по-малко от лидера Барселона. До края на 2018-та година им предстоят сравнително лесни предизвикателства, които задължително трябва да се спечелят, ако се цели борба за първото място в Ла Лига. Това е ценен трофей, за който привържениците мечтаят. В последните шест години Реал спечели надпреварата един единствен път.

Назначаването на Солари обаче предизвика и бунтове от страна на някои фенове. Очакваше се мадридският колос да бъде поет от опитен специалист, който познава манталитета на големите отбори. Усилено се говореше за привличането на Антонио Конте, но италианският треньор така и не достигна до финални преговори с Перес. Помним какво постигна Конте с Ювентус в италианския шампионат, като бе близо и до спечелването на Шампионска лига, но това така и не стана факт. Другото име, което постоянно се спекулираше в медиите, бе на Леонардо Жардим. Португалецът бе освободен от Монако, тъй като клубът изпадна в жестока криза през настоящата кампания. Флорентино Перес обаче бе впечатлен от неговата работа и най-вече от подбора на млади състезатели. Вероятно липсата на опит е възпрепятствала появата на Жардим на “Сантяго Бернабеу”. Защо тогава бе назначен треньор, който няма никакъв опит?! Въпрос, който буди сериозни теми за размисъл и не са малко критиците на Реал, твърдящи, че подемът е временен и клубът отново ще изпадне в дълбока криза. Само времето ще покаже как ще се развие ситуацията в тима и дали Солари ще излезе от сянката на “неопитния треньор”.

Ако имате поглед над текущото състояние на Реал и сте убедени, че клубът ще поеме в правилната посока, може да му се доверите в редица онлайн букмейкъри. Ето, например, от Efbet са предложили ставки за шампион на Примера Дивисион. Мадридчани са втори в подреждането, според компанията, като получават коефициент 5,25. За сравнение шансовете на Барселона за отличие са оценени едва с 1,40. Подобна е ситуацията и за Купата на Краля. Тук, обаче, Реал биват далеч по-фаворизирани, като ставките за вдигане на трофея са 3,55 (Барса получава 2,50). Явно родният бранд дава осезаемо предимство на “каталунци”, но нищо чудно Реал да излезе от ролята си на подценен и да грабне някое от отличията. Залози може да осъществявате ежедневно, освен в часовете, когато протичат срещи от съответното състезание.

Интересна и ситуацията и при залозите за Шампионска лига. Реал Мадрид тази година е далеч от основните фаворити за трофея, като бива нареден на петата позиция, с равни коефициенти с ПСЖ. Добре познаваме манталитета на “белия балет”, който е рекордьор и по трофеи в най-елитното клубно състезание. Ако сте убедени, че тимът ще пребори сериозната конкуренция на Байерн, Барса, Ювентус и Сити, може да му се доверите отново в платформата на Ефбет, като заложите на коефициент 11,50 за 14-ти, рекорден трофей от турнира.

Освен това, може да реализирате футболни прогнози за всеки един от двубоите на Реал. При тях ситуацията е малко по-различна, тъй като мадридистите биват фаворизирани във всеки един от сблъсъците. Една ефбет регистрация обаче, ще ви донесе неизмеримо повече възможности, като победи с хендикап, брой голове и т.н. Те са удачен вариант към настоящия момент, поради офанзивния футбол, който бива проповядван от бившия халф на Реал. Сантяго Солари разчита много на играта в предни позиции, използването на крилата във всяко нападение и задържането на топката в центъра на терена. Всичко това довежда до по-интересни сблъсъци, които благоприятстват залозите на футболни сблъсъци с участието на Реал Мадрид.