семейство Маджарови
семейство Маджарови
Димитър и Юлия Маджарови са създателите на “Димитър Маджаров-2”. Целта на техния бизнес е да предоставят качествени продукти, които българският потребител наистина търси и обича. Именно дъщеря им Станислава отговаря тези продукти да достигат до трапезата на хората в България и чужбина.

Как започва всичко?

Димитър Маджаров завършва Висшия институт по хранително-вкусова промишленост в гр. Пловдив със специалност инженер-технолог. Заминава за гр. Бургас и черпи опит и умения, докато работи в системата на ДСО “Родопа”. Впоследствие Димитър Маджаров се завръща в Пловдив със съпругата си Юлия, която също е инженер-технолог, завършила е в Университета по хранителни технологии. Те създават заедно “Димитър Маджаров-2”, като малък семеен бизнес за търговия с хранителни стоки през 1991 г. Три години по-късно двамата вече знаят, че искат да произвеждат хранителни стоки спрямо истинските нужди на потребителите. Стартират с колбаси, а през 1998 г. се появяват на пазара и първите млечни продукти на семейството. През 2005 г. дъщерята на бизнесмена се присъединява към управленския състав на фирмата.

Коя е Станислава Маджарова?

Станислава е дъщерята на Димитър и Юлия Маджарови. Тя е и лицето на маркетинга, дистрибуцията и износа на семейството. Станислава завършва "Аграрна икономика" в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, а след това взима магистърска степен по Глобален маркетинг мениджмънт в престижен лондонски университет. С опита, който добива, дъщерята на основателя става второ поколение мениджър и заместник-управител в семейния модел на управление на фирмата.

Тайните на успеха - от малките крачки до високите върхове

За членовете на семейството – Димитър, Юлия и дъщеря им – тайната на успеха на бизнеса е в семплата стратегия. “Ние предлагаме продукти, които първо ние бихме харесали – като вкус, мирис, качество и визия“, разкрива основателят на бизнеса. Не можем да скрием обаче, че фирмата е изключително гъвкава за нуждите на потребителите. Дъщерята на основателите на компанията се грижи огромното разнообразие от продукти да достига всеки ден до потребителите, като внася иновация и избор за всеки вкус. Фирмата предлага продукти от всички категории в млечния бранш като: сирене, кашкавал, прясно мляко и кисело мляко, приготвени от краве, биволско, овче и козе мляко.

Всички химични и биохимични процеси се случват по естествен път в процеса на производство. Затова и Юлия Маджарова ги нарича “естествено вкусни”. Серията месно производство “Качествен живот” пък се произвежда само от свежо месо, пресни подправки и уникална жива закваска, която позволява в продуктите да не се добавя нитрит и да потиска различни видове бактерии, без да е нужно да се добавят каквито и да е консерванти. За основателите на фирмата и тяхната дъщеря качеството и автентичният български вкус са на първо място, а производството – винаги съобразено с нуждите на потребителя.