/ RFG
Днес работната среда е по-динамична от всякога, а значението на добрата акустика придобива все по-осезаеми размери. Докато бизнесите се стремят да изграждат офиси с отворен план за насърчаване на колаборацията и гъвкавостта, управлението на нивата на шума и осигуряването на спокойствие са станали съществени. Иновативните акустични решения на RFG, които може да разгледате на сайта или в някой от десетте шоурума на бранда в цяла България, са в центъра на разрешаването на тези казуси. Гамата от шумоизолиращи продукти на RFG е разработена така, че да подобри спокойствието и тишината в работните пространства и, по този начин, да повиши продуктивността и удовлетвореността на служителите.

За кого е важна тишината на работното място?

Краткият и простичък отговор е – за всекиго. Независимо дали работите в кол център, където нивото на шума е изключително високо, или в просторно помещение с малък екип, тишината е от ключово значение за успешното извършване на професионалните дейности. За да може да се концентрирате над задачите си и истински да се откъснете от разсейващата заобикаляща среда в офиса, заложете на акустични решения. В зависимост от целта, за която ще бъдат използвани и пространството, с което разполагате, може да изберете между панели в различни форми и цветове, шумопоглъщащи прегради или звукоизолирана кабина. В RFG ще откриете богато разнообразие от продукти за създаването на тиха и комфортна офис среда.

акустика
RFG

Край на разсейването от прекомерния шум

Един от основните проблеми в съвременния офис дизайн е така нареченото „звуковото замърсяване“. Прекомерният фонов шум, от страничните разговори до бръмченето на офис машините, може значително да наруши концентрацията и да намали общата продуктивност на екипа. Проучванията показват, че служителите в недостатъчно оборудвани пространства от акустична гледна точка изпитват по-високи нива на стрес и по-ниска работна удовлетвореност. Акустичните панели и прегради на RFG ефективно намаляват тези разсейвания, като абсорбират звука и създават по-тиха, по-съсредоточена работна среда, която позволява на служителите да се съсредоточат върху задачите си без излишен стрес.

акустика
RFG

Поверителност в open space офисите

Въпреки че офисите с отворен дизайн неоспоримо насърчават екипната работа, от друга страна те не са достатъчно ефективни за предоставянето на достатъчно поверителност за конфиденциални разговори или съсредоточена работа. Липсата на акустична отделеност може да доведе до намаляване на откритата комуникация и увеличаване на ограниченията при говорене сред членовете на екипа. Акустичните мебелни решения на RFG, включително бюра с преградни панели, абсорбиращи звука и кабини за уединени разговори на четири очи (или уши), позволяват усещането за самостоятелно кътче в отворения офис. По този начин се гарантира спокойствието на служителите при динамична комуникация, като същевременно се запазва поверителността на дискусиите, които не трябва да стават предмет на всеослушание.

акустика
RFG

Свеждането на ехото до минимум

Освен, че е досадно и неприятно, прекомерното ехо в работната среда насища излишно. Подходящо решение на този проблем е гамата от акустични панели за тавани и стени. Освен че вършат отлична работа в намаляването на ехтежа и излишния шум, тези продукти са проектирани с атрактивен дизайн и могат да се превърнат в интересна и вдъхновяваща част от интериора на офиса. Изберете модел, съобразен със стила на офис пространството, и добавете щипка ексцентричност или затвърдете класическата визия на помещението.

акустика
RFG

Ролята на акустиката в оформянето на ефективни и спокойни работни пространства е неоспорима. Докато бизнесите продължават да изграждат по-отворени и колаборативни офис интериори, необходимостта от висококачествени шумопоглъщащи решения става все по-голяма. RFG подхожда към проектирането на своите мебели едновременно с дизайн, следващ последните тенденции, и функционалност, гарантираща намаляване на стреса и разсейващите фактори в офиса.