/ Lindstrom
Lindstrom има ново страхотно търговско предложение, което използва радиочестотна идентификация, базирана на електромагнитно излъчване, чиято цел е да идентифицира и отчита дадено облекло. Това е услугата за работно облекло с RFID етикет. Тези етикети са мултифункционални, устойчиви на външно влияние и самозалепващи се, което ги прави подходящи за всяко облекло. Те съхраняват информацията за облеклото, на което са поставени чрез баркод в графична форма, който може лесно да бъде разчетен чрез радиовълни. RFID етикетите имат уникална и функционална система, която може да действа като средство за рационализиране и структуриране на сътрудничеството между Lindstrom и клиентите им, което дава големи предимства и за двете страни.

RFID етикети – как работят?

Системата на RFID етикетите е базирана на два компонента – четец, който действа като антена и приема и записва информацията, и чип, чиято цел е да съхрани въпросната получена информация. Както сами може да видите, етикетът има лесна за използване и примитивна система, което позволява да бъде произведен в различен размер, зависейки от характеристиките на чипа и четеца.

Въпросните характеристики могат да бъдат по-голям обхват на предаване на информацията, висока точност при приемането на четеца на чипа, съхранение на по-голям обем данни и други допълнителни такива. Чиповете RFID действат като информационна база, която помага за оптимизирането на работата в различни предприятия. За да работи системата не е нужно да има директен контакт, тъй като четецът може да отчете информация до няколко десетки метра. Разбира се, Lindstrom са се погрижили и за сигурността на своите клиенти и върху етикетите са наложени високи изисквания за сигурност относно личната информация, съдържаща се в тях.

RFID етикети и предимства на технологията

Lindstrom не спира да въвежда най-новите технологии в услугите си, включително и RFID системата. Нейните основни предимства са следните:
· Процесът на инвентаризация е много лесен
· Позволява автоматизиран контрол върху запас от работно облекло
· Управлението е единно и удобно – търсенето е бързо, а системата работи с безконтактна идентификация
· Може да отчетете експлоатацията на работното облекло, като това ще даде възможност за контрол върху честотата на използване и неговата нужда от поддръжка и смяна
· Автоматичен режим на продължителността, който позволява проследяване на това колко пъти трябва да бъде изпран продукт
· Данните могат да бъдат променени по всяко време

RFID етикетите правят отчетите много по-лесна задача, което подсигурява подмяна и изхвърляне на работното облекло винаги на време. По този начин Lindstrom гарантира качеството и отговорния подход към клиентите.

RFID етикети поставени върху работно облекло

Lindstrom се старае да въвежда нови технологии ежегодно, като основният фокус в момента е дистанционно управление на задачи, тъй като те повишават ефективността и едновременно с това опростяват производствените процеси. RFID етикетите са именно една от тези функционални технологии, благодарение на които цялата информация относно всеки комплект работно облекло може да бъде лесно прочетена с помощта на четеца.
RFID технологията позволява лесно и бързо проследяване на работното облекло, както и пълен контрол върху неговата локация и експлоатация, което води до винаги навременна подмяна и пране на дрехите. Цялата тази информация е добре съхранявана и може да бъде използвана и в бъдеще при нужда.

Характеристики на етикета

Изискванията, върху RFID технологията, доказващи нейната ефективност са:
· Етикетите трябва да бъдат устойчиви на външни фактори и определени ситуации като над 100 цикъла на пране
· Етикетите трябва да издържат на излагане на химикали, температурни промени и силна топлина
· Етикетите трябва да бъдат добре закрепени, за да не бъдат загубени
Благодарение на тях технологията дава гаранция за качество на услугата, както и възможност за контрол върху служителите, хигиената и безопасността в дадено предприятие.

За какво допринася новата технология?

RFID етикетите допринасят значително за:

· По-малко проблемни ситуации – отчетът на пратките е по-лесен, бърз и удобен за клиента
· Допълнителен контрол върху процедурата от страна на клиента – клиентът има пълен достъп до информацията за транспортирането и прането на работното облекло, което е поръчал
· Автоматично приемане и изпращане на работно облекло в реално време
Благодарение на подробния отчет на оборота на работното облекло, Вие може лесно да контролирате жизнения му цикъл и нуждата от подмяна. Тази технология оптимизира сътрудничеството между Lindstrom и клиентите, тъй като подобрява надеждността и качеството на услугата за работно облекло под наем.

RFID етикети и алтернативни счетоводни контролни системи

RFID е изключително ефикасна система за идентификация, но добрите и характеристики не свършват там, и тя има още много впечатляващи параметри като:

· Много добра ЦЕНА
· Голям обем за съхранение на информация
· Плътност на данните
· Четливост на данните
· Не се влияе от влага и външни фактори на околната среда

Етикетите показват висока скорост на четене на данни и не водят до допълнителни разходи, съответно предимствата им са много. Това е практична и ефективна система, която гарантира висококачествена идентификация и води до по-добри услуги и по-малко възможни грешки.

Ако имате интерес към услугата за работно облекло под наем може да ни пишете на мейл infobg@lindstromgroup.com или да се свържете с нас на телефон +359 2 841 11 10.