/ iStock/Getty Images
Наближава времето за трансформирането на Европа във футболна сцена, където отново ще видим кои са най-добрите национални отбори, като чакането наистина си заслужаваше, защото освен всичко ще открием, че тази година провеждането на формата е много по-различно и още по-красиво. Препоръчваме да се запознаете и с експертното мнение на Nostrabet, където има пълната информация за Евро 2020/2021, както и някои по-интересни прогнози относно формата и начина на провеждане. Нека направим един бърз преглед, както на датите, така и на всички възможности, които позволяват на всеки футболен фен да вземе най-доброто от турнира.

На първо място ще видим, че стартът ще бъде даден в Рим, където Турция ще се изправи срещу Италия, останалите два тима са Уелс и Швейцария. Англичаните се подготвят за среща с Хърватска, Чехия и един от вечните им съперници - Шотландия. Повече внимание трябва да обърнем на групата на смъртта, където очакваме в битка да влязат шампионите от 2014 година - Германия, следвания от вицешампионите от 2016 - Франция и разбира се, Португалия, която трябва да защитава своята титла. Унгария просто няма шанс, но пък ще влезе в новините като един добър палач на мечти, ако покаже необходимото ниво на футбола.

Интересът в посочените групи наистина ще ни позволи да станем свидетели на доста приятни изненади. Това е първият турнир, който отбелязва 60-тата годишнина на UEFA и ще постави под сериозен въпрос всички шансове за изграждането на една футболна сцена, която никога до този момент не сме виждали. 11 града ще посрещат фенове - от Будапеща до Баку ще има причина да се замислите за една разходка. Турнирът започва официално на 11 юни в Рим, а финалът ще се премести в Лондон на 11 юли.

Група C разполага с един тим повече, докато останалите са разпределени по четворки. На този етап един от най-важните въпроси е колко точно фена ще се допускат на терена. Ситуацията е все още под въпрос, но повечето стадиони измерват между 25 и 100% от заеманите места, като в това отношение ще видим, че северните съседи са готови да напълнят своите стадиони и да предложат най-много емоция на своите почитатели. Санкт Петербург е готов да предложи 50% от седалките си на гости. Логично е, че повече от 19 милиона вече са потърсили билети, но тези в продажба не са повече от 2 милиона, което не е най-справедливото, но въпреки това има ситуации, с които дори този гигант трябва да се съобразява.

За съжаление ще видим, че и различната ценова листа може да се отрази приятно и не толкова приятно на аудиторията, особено след като открием, че билетите не са особено евтини и всяка една територия има правото да определи цената си. Финалите ще бъдат приблизително около 1000 евро, при това за добри места, но отново трябва да бъдете много бързи при покупката, защото е възможно да има наложени ограничения. Макар и това да е така, повечето градове - домакини вече са помислили за варианти, с които да посрещнат гости и да предложат същата емоция. Кръчмите в Лондон имат сериозни планове и нямат никакви намерения да пропуснат емоциите, които се предлагат в това отношение.

Препоръчваме да разгледате цялата програма в платформата на анализаторите, защото именно те няма да ни разочароват в нито един момент, когато става въпрос за качествена игра. На този етап ще видим, че повечето букмейкъри са оптимисти за Англия като потенциален шампион, но освен това ще видим, че Франция, Белгия и Португалия също не отстъпват, докато Германия е на последно място по възможности. Преди всичко препоръчваме на почитателите на спортни прогнози все пак да обърнат внимание и на още един важен факт - не бързайте с прогнозите и не се доверявайте напълно, особено след като използвате вашите собствени средства.