ПП ГЕРБ
ПП ГЕРБ / ПП ГЕРБ Шумен
Кандидатът за кмет на Шумен Любомир Христов от ПП ГЕРБ организира поредица от срещи с представители на различни съсловия, професионални и бизнес среди, за да ги запознае с програмата си за управление в следващия мандат.

През изминалите няколко години ръководството на община Шумен провежда последователна политика по благоустрояване и обновяване на градската среда. Повишаване на качеството на живот е основен приоритет в управлението и за следващите четири години.

Заедно с арх. Пламен Георгиев, втори в листата на кандидатите за общински съветници от ГЕРБ, двамата представиха своите идеи за превръщането на Шумен в привлекателен център за живот и реализация.

По думите на арх. Георгиев безспорен факт е, че през последните четири години Шумен се събуди за нов живот. “И съвсем естествено общественото внимание се насочи към паркирането, задръстванията в пиковите часове, алтернативния  транспорт за достъп до различните градски зони,  чистота на въздуха, озеленяването и поддържането на градините, чистотата, естетиката на пространствата и т.н.

ПП ГЕРБ
ПП ГЕРБ Шумен


Всички тези проблеми са решими, защото Шумен е град с добра изграденост – булеварди, кръгови движения, пешеходна зона, паркове, места за паркиране и синя зона в централната част, линии за обществен транспорт и т.н. Освен новото строителство е много важно също така да се благоустроят и съществуващите вече открити пространства като тези около Младежкия дом, например, подхода към паметника „Създатели на българската държава“ и Летния театър. Те също са включени в програмата на  ГЕРБ за следващия мандат. Планирани са основни ремонти и на двете сгради, естетизиране на средата около тях, както и на подстъпите към паметника. В района ще бъдат подменени настилките, ще бъде извършен ремонт на осветлението и на водната каскада“, коментира по време на срещите арх. Георгиев.

Заедно с поддържането и благоустрояването на вече изградени пространства ще продължи и мащабното строителство. За подобряване на условията за придвижване и регулиране на трафика в един много важен за Шумен район в програмата на ПП ГЕРБ е предвидено да се разшири улица „Марица“ с още едно пътно платно, като за тази цел ще бъде извършено цялостно покриване на река „Енчова“ в участъка от зала „Младост“ до  зала „Арена Шумен“ и моста от улица „Васил Друмев“ към ул. „Марица“, представи една от идеите си Любомир Христов.

„Това е много голям проект, който ще се осъществява на етапи, защото изисква и много средства. Имаме депозирано искане в комисията по бедствия и аварии за отпускане на средства. Предвидили сме да укрепим бреговете на реката и ще изградим четири платна, две в едната и две в другата посока. Така ще се отпуши движението. Знаете, че там се образуват огромни задръствания в определени часове от деня. Така входът към Шумен откъм Пети километър ще добие по-завършен вид. Продължаваме работата и по бул. “Симеон Велики” с подмяната на старото с ЛЕД осветление.  Вече стана дума, че сме подготвили идеен проект за стадион. Представихме го пред шуменци.

Заедно с новите кръгови кръстовища, търговските обекти, пасарелката, която ще свързва северната и южната част на булеварда, тази част на града ще се превърне в още едно привлекателно място подобно на “Арена Шумен – с модерни, добре осветени, красиви и удобни градски пространства. И за Арена Шумен моите опоненти казваха преди четири години „Забравете!“ Никой няма да даде толкова пари за зала! Само че зала вече има. Ще има и стадион. На среща с представители на спортната общественост снощи коментирахме, че ще продължим и започналия ремонт на сградите в спортния комплекс “Плиска”. Обновени са покривите и инсталациите, сега предстои цялостно саниране и подмяна на дограмите. Ще ремонтираме и зала „Младост“.

ПП ГЕРБ
ПП ГЕРБ Шумен


Тук бих искал да обърна внимание и на това, че финансовата стабилност на общината вече дава възможност да заделим по-голям ресурс за благоустрояване на кварталите и селата. Жителите на “Боян Българанов” вече видяха, че там започна асфалтирането на улици, подмяната на бордюри, изграждането на тротоари и улично осветление. Преди повече от 30 години със създаването на квартала са изградени само три улици. В напреднала фаза са още няколко проекта и през следващите години усилията ни ще бъдат насочени към подобряване на условията в целия квартал, така че живеещите там да се чувстват удобно, уютно и приятно.

Ще продължим работа и в центъра, ще реконструираме и пешеходната зона от пл. “Кристал” до пл. “Освобождение”, обясни още Христов. 

През следващите четири години ще продължи реконструкцията на уличното осветление в общината. Ще се работи за възстановяване на алтернативното водоснабдяване от дълбоките сондажи “Мътница” и “Мараш” за захранване на населените места в общината. Ще се разшири дейността на ОП “Чистота”, което ще поеме почистването и на южната част на града. Ще бъде направено райониране на града за по-ефективното поддържане на паркове и градини. Ще се увеличат цветните и поливните площи, защото вече са възстановени и съоръженията за използване на “горчивата” вода за поливане.

Цялостната дейност на общинското ръководство ще бъде насочена към подобряване на условия за живот и превръщането на Шумен в привлекателен център.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!