Цялостните дейности по проекта се очаква да приключат до края на тази година.
Строителствата в 4-те основни агломерации по Проекта на ВиК ЕООД Стара Загора, финансиран със средства по ОП Околна Среда 2014-2020 са в най-активния си период. Очаква се проектът да бъде финализиран в края на 2023г.

В гр. Стара Загора се реконструира водопроводната и канализационната мрежа по обект 1 – южна част на града и западните квартали и по обект 2 – централна и северна част на града.

По обект 1 се изпълниха новите канализационни колектори по ул. „Ген. Гурко“ и по бул. „Славянски“, на изток около бензиностанция Шел. Остава да се реконструира колекторът по бул. „Славянски“, около Автогарата, както и няколко канализационни клона в централна градска част. Колекторите ще подобрят отводняването на южната част на града.

Стара Загора

Извършва се реконструкция на водопроводните мрежи на едни от големите квартали в града - кв. „Три чучура - Юг“ и кв. „Казански“ . Част от възстановяването е и водопроводът по ул. „Братя Жекови“.

Подменят се и водопроводите мрежи в кв. „Три чучура – Център“ и централна градска част.

Продължава работата и по обект 2. Завършиха монтажни дейности по канализационния колектор, през парк „Зеления клин“, по време на които бяха разкрити археологически артефакти и съоръжения със значителна историческа стойност. От този колектор остава да се строи частта му по ул. „Боруйград“ в участъка от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до бул. „Руски“, както и отливния му канал на изток от кръговото на Кауфланд до река Бедечка.

Антични гробни съоръжения също така са разкрити и при изкопните работи за отливния канал, което се отразява на темповете на строителния процес. В ход е изграждането на пет канализационни клона в северната част на града, като още толкова остават за доизграждане.

Стара Загора

По водопроводната мрежа на обект 2 са подменят около 30km, което е 80% от всички предвидени за обекта. Работи се едновременно във всичко зони, като поетапно се прехвърлят сградите водопроводни отклонения на новите мрежи, изключват се старите водопроводи и се възстановяват тротоарните и улични настилки.

Стара Загора

В агломерация Раднево всички дейности приключиха.

Изцяло са завършени двата обекта за агломерация Чирпан.

Работи се и по финалните дейности на реконструкцията на водопроводната мрежа на гр. Казанлък, където се обособяват три самостоятелни водоснабдителни зони.

По разпределителната водопроводна мрежа на гр. Казанлък в момента най-интензивно се работи в централната градска част и на север в кв. Кулата. След завършване на всички монтажни дейности улиците се асфалтират.
Изцяло приключили са дейностите в кв. Тракия, южно от бул. „Княз Ал. Батенберг“ и квартала западно от бул. „Розова долина“ и южно от „23 пехотен шипченски полк“.

Стара Загора

Цялостните дейности по проекта се очаква да приключат до края на тази година.