/ iStock/Getty Images
Кредитната карта е нещото, което всеки, тръгнал на път, трябва да има, независимо дали ще пътува в страната или в чужбина. Пътуването е изключително преживяване, което разширява нашите хоризонти и ни запознава с нови култури, приказни пейзажи и необичайни кулинарни творения. То обаче има и своите предизвикателства, едно от които е управлението на парите в движение.

И тук на помощ идва кредитната карта с нейните предимства. Първото и едно от най-значимите е премахването на необходимостта от наличието на пари в съответната валута. Носенето на големи суми пари може да бъде дискомфортно и рисковано.

Например Венецуела е държавата с най-висока инфлация в света. Според последните данни цената на хляб във Венецуела е около 1 лев, а това се равнява на над 143 000 венецуелски боливара. Това означава, че ако отидете в магазина във Венецуела за хляб, ще ви трябва голямо количество банкноти. Така че, да, може да ви трябва куфарче с пари, за да купите хляб във Венецуела! А кредитните карти са компактни и се използват по целия свят и преодоляват нуждата от наличието на кеш в съответната валута.

Картите са много по-сигурни в сравнение с парите в брой. В случай на загуба или кражба, кредитните карти предлагат по-добра защита в сравнение с парите в брой, които губим безвъзвратно. Повечето банки имат ефективни политики за защита от измами и могат да блокират картата ви веднага след уведомяване или сами да го направите през мобилното приложение на банката, като по този начин се ограничава опасността от злоупотреби.

Освен това, всички знаем, че неочаквани разходи могат да възникнат по всяко време на пътуването заради атрактивните намаления или сувенири. В този случай, кредитната карта действа като спасителен пояс, който ви позволява да правите желаните покупки или да платите за спешни услуги, дори ако сте изчерпали паричната си наличност.

Кредитните карти за пътешествениците често идват и с предимства, като достъп до летищните салони, приоритетно качване на борда, безплатен регистриран багаж, резервация и настаняване в хотел и много други. Тези предимства могат да направят вашето пътуване по-удобно и приятно.

Друг вид ексклузивни предимства са тези, свързани с бонусни схеми, като кредитна карта DSK-Wizz Air. Тази карта предлага уникална бонус програма, която позволява да трупате точки, докато пазарувате, които точки след това можете да използвате за закупуване на стоки и услуги на уебсайта на Wizz Air. Разбира се, получавате и безплатно групово членство в програмата Wizz Discount Club, ползвате допълнителни отстъпки от цената на самолетни билети и други услуги при всяко пътуване с авиокомпанията (вие и до петима ваши приятели). Може да разгледате всички карти, които предлага Банка ДСК, както и да разберете повече за всички предимства на карта DSK-Wizz Air тук.

В заключение, кредитната карта за пътешествениците не е просто финансов инструмент, а спътник, който предлага удобство, безопасност и множество предимства. Така че, преди да стегнете багажа си за следващото си приключение, уверете се, че кредитната карта е в списъка ви за must have!