парфюм
парфюм
В празничния сезон всички сме нетърпеливи да подарим подаръци близките си, но и се вълнуваме да видим какви изненади се крият под елхата и за нас. Самият факт, че семейството и приятелите ви са отделили време и желание да изберат подходящ за вас подарък, е достатъчен повод за радост. Когато обаче от подаръчната торбичка се появи нещо, което отдавна сте искали да получите, радостта е още по-голяма.

Един от най-често избираните подаръци, както за мъже, така и за дамите, това са оригинални маркови парфюми. Когато е избран правилно, парфюмът наистина е универсален подарък, който винаги ще се ползва с удоволствие и ще зарадва своя притежател.

Какво обаче се случва, ако вашите близки са ви подарили парфюм, който не отговаря на вашите предпочитания за аромати? Вероятно първото, което ви идва на ум е да благодарите за подаръка, а след това да го оставите непокътнат в някое забравено чекмедже вкъщи. Но защо да похабявате такъв ценен подарък? Специалистите от онлайн магазина за маркова парфюмерия Венера Козметикс издават няколко полезни съвета как може да се справите в тази ситуация.

Дайте шанс на парфюма

Преди категорично да се откажете да ползвате парфюма, опитайте се първо да му дадете шанс. Интересен и доказан факт е, че парфюмите не ухаят по един и същ начин, когато ги подушите от капачката и когато ги нанесете върху кожата си.

Причината се дължи на прости химични процеси, обясняват парфюмните експерти. Когато уханната течност е нанесена върху някоя част от тялото, pH-то на кожата може да промени аромата. Затова, ако първото ви впечатление от парфюма, който сте получили, е, че не ви харесва, то опитайте да го тествате върху кожата и преценете тогава. Може да се окаже, че първото впечатление ви е подвело.

Комбинирайте ароматите

Ако сте опитали предния съвет и магията не е проработила, има и още един трик, който си струва да опитате. Комбинирайте подаръка с друг парфюм или лосион за тяло с аромат. Съчетаването на различни аромати не само ще ви позволи да изразходвате подарения ви аромат докрай, вместо да го оставяте в шкафа, но и може да създадете едно уникално ухание.

Парфюмните ентусиасти обичат да експериментират по този начин, защото могат да създадат аромат, който никой друг не притежава, а това го прави наистина забележителен. Разбира се, тук е важно да уточним, че за да постигнете съвършената комбинация, ще е нужно да тествате различни варианти. Усилията обаче си струват, а околните ще бъдат любопитни какъв парфюм носите.

Подарете го на някого

Схващането, че не бива да подарявате вещ, която е била подарена на вас, е широко разпространено по нашите географски ширини. Ако обаче оставите суеверията настрана и се замислите логично, не е ли по-добре някой, който харесва този аромат, да го използва? Другата алтернатива е той никога да не бъде отворен, а когато срокът му изтече, просто да го изхвърлите. Това е възможно най-лошият вариант, защото никой няма да му се порадва.

Ако вие нямате притеснения относно това да се разделите с подарена вещ, може да предоставите парфюма на някои ваш близък, който би го харесал и ще го ползва с удоволствие. Вариант е също така да го дарите за някоя кауза, която събира козметични продукти за хора в нужда. Включвайки се в подобна инициатива не само ще вдъхнете нов живот на вашия подарък, но бихте могли да усмихнете непознат.

Намерете различни приложение

В случай, че парфюмът е подарък от близък човек и за вас той има сантиментална стойност, има вариант и да не се разделяте с него. За целта може просто да му откриете друго предназначение. Няколко отлични идеи са например да го използвате, за да ароматизирате гардероба си или пък шалове, шапки и т.н. Може също така да ароматизирате помещенията в дома си, което ще ви помогне сравнително бързо да изхабите флакона.