/ Istock
Личният заем може да бъде привлекателна опция, ако ви трябват пари за голяма покупка или да консолидирате дълговете си. Въпреки това, като всеки финансов продукт, личните заеми носят своите предимства и рискове, които трябва да имаш предвид, преди да предприемеш действия.

В тази статия ще проучим ползите и рисковете от вземането на бърз кредит и ще ти дадем съвет как може да кандидатстваш за такъв.

Ползи от взимането на бърз кредит

Сигурно вече се чудиш какви може да са ползите от взимането на кредит по принцип. Още повече - от тегленето на бърз кредит. Истината е, че бързите кредити са страхотен начин да покриеш наложителни разходи, за които нямаш средства, стига после да можеш да ги изплатиш.

Ето и най-често срещаните ползи от този тип кредити:
  • Фиксирани условия за погасяване: Този тип заеми имат фиксирани условия за погасяване, което означава, че знаеш точно колко трябва да плащаш всеки месец и кога заемът ще бъде изплатен. Това може да улесни бюджетирането и финансовото планиране, и да направи живота ти по-лесен.
  • Не се изисква обезпечение: Този тип кредити са необезпечени, което означава, че не е необходимо да предоставяш обезпечение, като например своя дом или кола, за да получиш одобрение за заема.
  • Бърз достъп до пари: Ако се нуждаеш от пари бързо, това е най-сигурният начин да получиш необходимите средства в рамките на няколко дни.

Рискове при теглене на бърз кредит

Може да срещнеш на много места, че бързите кредити са рисковани и опасни, ала истината е някъде по средата. Все пак ето кои са най-често срещаните проблеми при тях:
  • Такси: Някои бързи заеми се предлагат с такси, като такси за първоначално плащане или неустойки за предплащане. Тези такси могат да се добавят и да увеличат общата цена на заема.
  • Въздействие върху кредитния рейтинг: Вземането на бърз кредит може да повлияе на кредитния ти рейтинг. Ако пропуснеш плащания или просрочиш заема, това може да има отрицателно въздействие върху кредитната ти история.
  • Омагьосан кръг: Ако изтеглиш бърз заем за консолидиране на дълговете ти, само за да натрупат нови. Важно е да избегнеш попадането в омагьосан кръг.

Бързите кредити могат да бъдат полезен инструмент за управление на дългове или извършване на голяма покупка, която е наложителна. Въпреки това е важно да вземеш предвид плюсовете и минусите, преди да предприемеш действия.

Ако вече си взел решение и искаш да кандидатстваш за бърз кредит, може да изтегли бърз кредит онлайн от stikcredit.bg.