/ Технополис
От 30 октомври дългоочакваните нови модели на iPhone - iPhone 12 и iPhone 12 Pro се предлагат в Технополис. Веригата за поредна година е избрана от Apple за партньор в лансирането на новото поколение iPhone. Освен в хипермаркетите, клиентите могат да закупят новите устройства и от онлайн магазина www.technopolis.bg.

За разлика от предишните няколко поколения, този път ще се запознаете със значителни визуални промени. Декоративната рамка около разпънатия до всеки край 6.1-инча (15.49 см) екран на iPhone 12 е плоска, а в горната му част се намира TrueDepth камера. Използвана е Super Retina XDR дисплей технология, която разполага с впечатляващия контраст 2,000,000:1 и със завидните два пъти повече пиксели, спрямо iPhone 11. Стъкленото покритие е от изцяло ново Ceramic Shield поколение, много по-здраво от това на всеки друг смартфон и цели 4 пъти по-здраво от това на своя предшественик. От задната страна на корпуса ще откриете нова подобрена система за снимане, състояща се от два Ultra Wide и Wide 12 мегапикселови обектива. Зад стъкления панел на iPhone 12 се намира модул за безжично зареждане, който използва MagSafe технология – доближавате своя iPhone към съвместимо безжично зарядно и то прилепва плътно към гърба на новия смартфон на Apple. Вграденият 6 ядрен процесор A14 Bionic е първият 5 нанометров процесорен чип в смартфон. В комбинация с мощния видео ускорител, ще можете да играете вашите любими игри, но с конзолно качество. Моделът пристига в 5 различни цвята, а вградената памет на iPhone 12 e 64 GB, 128 GB и 256 GB.

Новостите в iPhone 12 Pro започват от плоската декоративна рамка около разпънатия екран, изработена от неръждаема стомана. От задната страна на корпуса ще откриете нова подобрена система за снимане, състояща се от три 12 мегапикселови обектива. Ултра широкият обектив представлява система от 7 елемента, която определено ще ви изненада със способностите си за снимане на слабоосветени кадри. Благодарение на изцяло новата Apple ProRAW технология, с iPhone 12 Pro ще можете не само да правите снимки в необработен RAW формат, но и да ги редактирате през своя смартфон. Не трябва да подминаваме и способностите на вградената тройна камера във видео HD или 4К режим. Вече всеки потребител ще може не само да заснеме Dolby Vision кадри, но и да ги редактира и сподели директно през своя iPhone 12 Pro, докато полезният LiDAR скенер се грижи за вашите снимки и за добавената реалност. Новият Pro модел е също с вградена MagSafe технология, A14 Bionic чип и размер на екрана 6.1-инча (15.49 см). iPhone 12 Pro се предлага с вградена памет от 128 GB, 256 GB и 512 GB, както и в четири различни разцветки на корпуса, като графит, сребърен, златен и чисто новият pacific blue син цвят.

Цените за iPhone 12 в Технополис започват от 1799 лв. за модела с 64 GB памет, а за iPhone 12 Pro – от 2339 лв. за модела със 128 GB. Предварителните поръчки за другите два нови модела iPhone – iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max ще започнат на 6 ноември 2020 г., а продажбите им в хипермаркети Технополис - на 13 ноември 2020 г.