Албена
Албена / netinfo
Целта е опазване на чистотата на въздуха и природата
Ръководството на КК Албена” си е поставило за цел ограничаването на вредните емисии във въздуха, причинени от преминаващите МПС на територията на комплекса. Затова този сезон се въвеждат нови правила за паркиране, за да се осигурят чисти и безопасни алеи и пешеходни зони за туристите. Алтернативни средства за вътрешен транспорт ще подпомогнат придвижването.

Албена
netinfo

Предоставени са над 2000 места за паркиране извън екологичната зелена зона, безплатен електрически транспорт - шатъли за допълнителен комфорт при придвижване до плажа за гостите, оставили колите си на буферен паркинг. Изграден е втори ескалатор на открито за удобство на гостите от парковата зона до търговската улица и плажа. Разширена е пешеходната зона по централната алея - от ресторант „Текс-Мекс“ до обновения хотел “Калиакра Маре“ (бивш хотел „Добротица“). Пристигащите с коли гости ще могат без заплащане, в рамките на 30 минути да спрат пред хотела си, да свалят багажа и пътниците и да изберат сами някой от четирите различни варианта за паркиране.

Първият вариант за безплатно паркиране е паркинг „Лазур”, който е на пътя за Балчик - до един от входовете в Албена.

Втората възможност за паркиране е големият буферен паркинг на Автогара Албена, с цена за престой 5 лв. за 24 часа. За оставилите колите си там е осигурен безплатен електрически транспорт по разписание на 7 минути от паркинга по 2 основни линии – до плажа пред хотелите „Боряна”, „Нона”, „Елица” и „Мура” в южната част на комплекса и до плажа пред „Парадайс Блу Хотел” и „Бийчбар Ганвие” в централната част.

Традиционните за Албена туристически влакчета ще продължат да се движат по 2 различни маршрута на специалната за този сезон цена от 3 лв. /за възрастен/. На много места в комплекса могат да се наемат велосипеди, електро велосипеди или електрически колички. И тази година е предоставена възможност за еднократно влизане, престой над 30 минути и паркиране в паркинги във вътрешността на Албена  - в обособената синя зона на цена от 10 лв. за денонощие, а в близост до плажната ивица - в екологичната зелена зона, с най- добър индекс на чистота на въздуха, цената е 20лв. за денонощие.

Карта на Албена-зони за паркиране
netinfo

За улеснение на гостите на комплекса,е предвидена лесна навигация с информация за възможните паркоместа и удобно, бързо заплащане на всяка хотелска рецепция. Aвтомати за плащане преди напускане на зелена или синя зона са поставени на няколко места за пропусналите да платят на рецепция.

Ограниченията за преминаване, престой и паркиране ще намалят замърсяването на въздуха във ваканционното селище - основна грижа за здравето и пълноценната почивка на гостите.

Подробна информация можете да намерите на: http://albena.bg/bg