/ iStock/Getty Images
На 22 юли 2022 г. Kadokawa заявява, че книгата за настолна ролева игра Elden Ring ще бъде публикувана в Япония и ще бъде достъпна в началото на пролетта на 2023 г.

Превръщането на Elden Ring в настолна ролева игра е напълно логично, като се има предвид историята на този жанр в Япония. Медиите в Япония, както и в останалата част на света, са силно повлияни от легендарната настолна ролева игра Dungeons & Dragons. В Япония настолните ролеви игри, или TRPG, отдавна се радват на изключителна популярност и допринасят за развитието на съвременните японски медии. (Като странична бележка, в Япония тактическите ролеви игри се наричат симулационни/стратегически ролеви игри и се съкращават като SRPG, а не като TRPG).

Настолна ролева игра Elden Ring: какво знаем досега

Настолната ролева игра ще бъде разработена от FromSoftware в сътрудничество с групата SNE и Хиронори Кату. И така, защо FromSoftware избира да създаде Elden Ring като настолна ролева игра? Има ли план за използване на франчайза с цел финансова печалба?

Според Kadokawa, издателството, създало играта, книгата за настолна ролева игра, базирана на Elden Ring, е предстояща. Моля, имайте предвид, че книгата няма да бъде достъпна извън Япония до началото на 2023 г. Това предполага, че ще има много международни версии на настолната ролева игра или само японско и английско издание.

Настолната ролева игра Elden Ring все още не е официално обявена по отношение на датата на излизане на запад и не е направено никакво съобщение за това. Все още не знаем колко ще струва ролевата игра, но с наближаването на датата на издаване вероятно ще научим повече за нея. Засега знаем, че Group SNE ще управлява адаптацията на Elden Ring, докато Hironori Katou, групата, която стои зад настолната ролева игра Dark Souls, ще разработва елопа на играта. От само себе си се разбира, че книгата ще съдържа разнообразни правила в допълнение към подробности за съществата, заклинанията, предметите и много други.

Какво мислите за новата настолна ролева игра Elden Ring? Ще бъде ли тя наистина страстна и богата настолна ролева игра, или това е просто бърз кеш граб, който фирмата прави, за да се възползва от популярността на видеоиграта с тонове продадени копия на играта Elden Ring? В момента не знаем и най-доброто ни предположение е, че това ще бъде настолна ролева игра, която е поне толкова фантастична, колкото и играта.

Завършването на настолна ролева игра може да отнеме дни, седмици или дори месеци. Затова те не са за хора със слаби сърца. Но хубавите моменти, закуските, атмосферата и напитките карат хората наистина да ги обичат. Настолната ролева игра Elden Ring ще събере на едно място много геймъри, които обичат видеоигрите, и любители на настолните ролеви игри, тъй като това е страхотен начин за общуване и прекарване на времето.

Заключение

Новините за настолната ролева игра Elden Ring вече са пълни. Все още не знаем кога ще бъде пусната играта, така че не можем да ви посочим точна дата. Въпреки че цената на кутията и книгата все още не е разкрита, можем само да предположим, че тя ще бъде в диапазона от 50 до 60 долара.