Най-големият голмайстор в историята на Левски – Наско Сираков, ще открие първата серия от луксозната NFT колекция „Легенди“ на българския футбол, която е разработена от иновативната платформа за спортни NFT артикули у нас – NFTCredo. Постиженията на легендарния нападател ще бъдат увековечени в 600 незаменими дигитални токена - 10 серии, като всяка има по 60 броя. Те ще бъдат пуснати в продажба на www.nftcredo.com.

NFT ще съхранят в дигитален вариант десет от най-емблематичните мигове в кариерата на бившия капитан на Левски, реализирал 209 гола в 264 мача със „синята“ фланелка. Футболните фенове и ценители ще се разходят назад във времето със сериите, в които са организирани NFT - „Azure”, „Blue“, „Black“, „Graphite“, „Gold“ и т.н.

Част от тях показват многобройните триумфи с шампионската титла и Купата на България, други са свързани с четирите гола на Сираков при победата със 7:1 над ЦСКА. Има и серия, която увековечава историческата първа победа на националния отбор на България на световни футболни финали – с 4:0 над Гърция на Мондиал’94 в САЩ.

Подготвените NFT са по повод 60-ия юбилей на легендарния нападател. По-рано тази година Сираков получи от генералния спонсор на „сините“ Palms Bet специално изработени за случая 60 сребърни медала. Ценните колекционерски артикули с лика на голмайстора също могат да бъдат намерени на NFTCredo, където са пуснати на специален аукцион. Средствата от него ще бъдат дарени на Левски.