/ Плевен
В поредна среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен МК „Демократична България - Обединение“ (СДС, БЗНС) представи втората част от кандидатите за общински съветници.

„Предизборната кампания навлиза в решителната си фаза и без да се изненадвам виждам, че отсреща е едно и също срещу нас черен ПР, черен ПР. 20 години не се научиха, че с черен ПР избори не се печелят. Когато разни жълто-кафяви медии обливат нашия кандидат, мен и нас всички с помия, тогава нормалните хора започват да разсъждават, защо тези хора са толкова мразени, а то е очевидно защо - защото има голяма вероятност да се справим още на първи тур, листата ни върви добре и защото всички са наясно с проучванията, а те дават едно и също - че спартански ще спечели още на първи тур“. Това каза Найден Зеленогорски в началото на срещата.

Той отбеляза, че в предишния си мандат като кмет на Плевен, Георг Спартански е бил „принуден да използва само 50% от капацитета си заради борбите в ОбС-Плевен“. „Продължаваме уверено и ще направим всичко за победа на първи тур“, каза още Зеленогорски като призова гражданите за активност в изборния ден на 27 октомври. Той припомни, че за Георг Спартански се гласува с бюлетина номер 70, а за листата с общински съветници с номер 68.

Плевен

Албена Симеонова, която е биопроизводител отбеляза, че благодарение на Георг Спартански екологичните проблеми на Плевен са все по-малко и се решават все по-успешно. „Като общински съветник бих предложила формирането на фермерски пазар, на който свои стоки да предлагат изключително местни производители. Другата ми голяма цел е парк „Кайлъка“ да стане общински, а в случай че държавата не пожелае доброволно да го предаде за стопанисване на Общината, ще организираме местен референдум.

Свилен Трифонов заяви, че негова кауза ще бъде пускането на автобусна линия до Малкия язовир в „Кайлъка“, каквато имаше в близкото минало. По този начин ще се намали използването на лични превозни средства. Също така, той ще работи и за това,  да бъде организирана и транспортна линия, която да свърже жк „Дружба“ с Втора клинична база.
Генадий Гешев, който е директор на Центъра за работа с деца в Плевен каза, че в сферата на образованието в Плевен е нужно да се спази Закона за предучилищното и училищното образование и училищата да минат на една смяна. „Бил съм учител 23 години и знам какъв кошмар е, учениците да приключват втора смяна в 19.20 ч. - особено през зимата“.
Силвия Марковска каза: Нашите деца трябва да се занимават активно със спорт. Обиколила съм почти цяла Европа, където във всички страни общините работят за израстването на младото поколение здраво чрез спорта. Само така нацията ни ще бъде здрава и на нас, педагозите, ще ни бъде по-лесно да работим. Град Плевен остана може би сред малкото в страната без модерна спортна зала. Затова апелирам към държавата да ни обърне внимание, защото и ние сме граждани на България.

Д-р Ангел Мавровски: Един от важните проблеми на Плевен е справянето с безстопанствените кучета. Общината има изготвен проект и е въпрос на месеци изграждането на приют. Друг проблем е безконтролното движение на каруци, като той може да бъде решен единствено чрез синхрон в действията на Областна администрация и Общинския съвет. Проблем в Плевен е и качеството на въздуха, като аз ще пледирам за внедряването на газанализаторна система във всяко едно населено място в общината.

Плевен

Д-р Цветан Димитров: Като лекар, забелязвам, че децата нямат необходимото време, за да обядват. Можете да си представите какво се случва с едно дете, което не обядва, във възрастта, в която расте и изгражда органи и системи. Затова бих предложил на общинската администрация да направи така, че в училищата да бъде осигурено време за обедно хранене. Също така, в Плевен има нужда от профилактични програми, свързани със здравословното хранене на децата, като аз бих могъл да бъда полезен в тази насока.
Бойко Янчев: През изминалия мандат парите за спорт се увеличиха три пъти, като бе наблегнато на развитието на детско-юношеския спорт. Като общински съветник ще продължа да работя за развитието на спорта и подобряването на спортната база в града. Категорично, Плевен има нужда от нова спортна зала.

Лора Герасимова: Чувствам се готова да участвам в надпреварата, заедно с нашия отбор. Според мен, голям проблем е безработицата сред младите хора. В тази връзка искам да прокарам работещи идеи, за да могат младите да имат реализация.

Невен Вутев: Това, което ме убеди да се включа в тази кампания, беше желанието ми да преборя апатията и незаинтересоваността, които властват сред младите хора. Обидно е политиката да се свързва единствено с далавери и тарикатлъци. Искам да върна надеждата на младите.