/ ГЕРБ Плевен
„За съжаление в последно време, Плевен е изолиран от големи проекти и е в застой. Избягват ни инвеститори и не случайно премиерът и министрите посочват места като Пловдив, които са приветливи за инвестиции и за чуждестранните капитали. Визията ни е това нещо да престане. Плевен заслужава повече. Не искам да спестя това, че ние не сме готови за много възлови инфраструктурни проекти като АЕЦ „Белене“, пътна свързаност - всичко това, което носи работни места и довежда хора. Статистиката показва, че при средна усвояемост на европейски средства в страната от порядъка на 3500-4000 евро на глава от населението, в Плевен на глава от населението се падат 400-500 евро. Това е показателно за отлива на млади хора от града ни. Бих казал, че при нас това не е демографска криза, а е направо катастрофа, тъй като инициативата за взаимодействие между местна и изпълнителна власт трябва да бъде проактивна и по-сериозна“.

Това каза кандидатът за кмет на Плевен от ПП ГЕРБ Мирослав Петров малко след официалното откриване на предизборната кампания на партията, което се състоя традиционно в храма „Свети Николай“ в Плевен.

ГЕРБ Плевен

Пред една от емблематичните за Плевен скулптурни фигури „Жабките“ в района на фонтаните, кандидатът за кмет каза още: „Липсват ни спортни съоръжения и площадки. На плевенчани се налага да ходят в София или Русе, за да гледат турнири, концерти и спортни мероприятия. Прегърнал съм каузата за Арена „Плевен“ като своя лична кауза и обещавам да я изградим.

ГЕРБ Плевен

Нямаме инфраструктура - удобна и подходяща за така добре развития ни град в областта на медицината. Медицинският туризъм е ниша, която ние можем много да използваме, а това е една неразработена нива. Не сме готови също и за инфраструктурните проекти като АЕЦ „Белене“ и балкански поток. За всичко това трябва да имаме ясна визия, по която да работим и да развиваме нашия град“, каза Мирослав Петров.

ГЕРБ Плевен

Той покани всички свои политически опоненти - кандидат-кметове от другите политически сили на дебат във връзка с донорството. Поводът е, че 12 октомври е Европейски ден на донорството. Дебатът ще се проведе на 12 октомври от 11.00 ч. в зала „Плевен“ на Областна администрация.

ГЕРБ Плевен

„Тогава ние ще отправим нашите послания и бихме се радвали на един добър и творчески дебат, в който да изложим нашата визия пред опонентите ни, относно този злободневен и нашумял проблем на ежедневието ни. Надявам се тогава да забравим политическите пристрастия и да бъдем адекватни на новото време“, допълни кандидатът за кмет на Плевен от ПП ГЕРБ Мирослав Петров.

ГЕРБ Плевен


Купуването и продаването на гласове е престъпление!