Мирослав Петров към южнокорейския производител на електромобили Сеонг Хо Банг: Плевен е стратегическо място за инвестиции

Кандидатът на Борисов започна да изпълнява предизборната си програма

Кандидатът на Борисов започна да изпълнява предизборната си програма
Мирослав Петров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Плевен, посрещна южнокорейския инвеститор и производител на електромобили Сеонг Хо Банг в Плевен. Г-н Банг и г-н Петров направиха оглед на потенциални терени около град Плевен, посетиха индустриалните зони на града и обсъдиха възможностите за изграждане на фабрика за електромобили и електробуси в региона.

Мирослав Петров
ГЕРБ Плевен

„Плевен е стратегическо място и има всички необходими предпоставки за привличане на нови инвестиции. Това е град с добра локация, перспективна инфраструктура в бъдеще, която ще се доразвие с изграждането на автомагистрала „Хемус”. Само на около 50 км от града е и връзката по река Дунав с Германия и река Рейн. Има възможност за изграждане на карголетище в региона. Налице е и проект за доизграждане на съществуващата писта за тест драйф на автомобилите. В Плевен има професионални гимназии и Висше военновъздушно училище, от които излизат добре подготвени хора, за да работят в автомобилната индустрия.” Така Мирослав Петров от ГЕРБ представи възможностите, които дава Плевен на потенциалните инвеститори.

Мирослав Петров
ГЕРБ Плевен

Според г-н Банг Плевен е приоритетна локация за изграждане на завод за леки и лекотоварни електромобили. Планираното производство е високотехнологично и съобразено с най-високите екологични изисквания на ЕС.

Мирослав Петров
ГЕРБ Плевен


Мирослав Петров
ГЕРБ Плевен

„Тази инвестиция може да бъде знакова за Плевен и България”, категоричен бе Стамен Янев, ръководител на Българската агенция за инвестиции. „Готови сме от страна на държавата  за съдействие, предоставяне на насърчителни мерки и бързи административни процедури. Както и за подпомагане изграждането на необходимата инфраструктура. Имате и пълното съдействие от страна на местната власт в лицето на Мирослав Петров, като бъдещ кмет”, каза още г-н Стамен Янев.

Мирослав Петров
ГЕРБ Плевен

Янев и изпълнителният директор на автомобилния клъстър Любомир Станиславов дадоха препоръки как да се развие индустриалната зона. Те се съгласиха, че развитието на пътните и интермодални връзки между Плевен и автомагистрала „Хемус” трябва да са ключови проекти през следващите две години, така че Плевен да е напълно готов за поемане на новата вълна аутомотив инвестиции, насочващи се към Северна България.

Мирослав Петров
ГЕРБ Плевен


Мирослав Петров
ГЕРБ Плевен