Въпреки, че живеем в ерата на разнообразието от козметика, не всяка от нас има нужното време да прилага 8-степенна ежедневна грижа, а и често този тип рутини костват завидна сума средства. В днешно време минимализмът е на почит сред все повече дами - независимо от сферата, в която се прилага, той помага за спестяване на място, усилия, време и средства.

Всъщност, нанасянето на прекалено много продукти може да има и неблагоприятно въздействие върху кожата. Когато козметиката е умно подбрана, са достатъчни само няколко продукта. Ние ще ви помогнем да изградите ежедневен режим, водещ до високи резултати.

1. Почистващ продукт

Изберете нежно почистващо средство, което няма да изсуши прекалено кожата ви. Повечето дерматолози съветват да стоите настрана от агресивните формули, защото те нарушават защитната бариера на епидермиса. Продуктите с кремообразна консистенция са чудесен избор, ако имате нежна и чувствителна кожа.

2. Активни съставки

Активните съставки са част от добрата грижа за кожата. Бъдете внимателни, някои от тях не могат да бъдат съчетавани с други. Също така повечето имат определено предназначение за приложение - сутрин или вечер. Ако имате нужда да изсветлите кожата си и да елиминирате пигментните петна, витамин C се счита като водещо средство за справяне с този проблем. Той неутрализира действието на свободните радикали и подпомага производството на колаген. Обикновено тази активна съставка се използва сутрин. Вечер можете да се насочите към ретинол, за да въздействате върху фините линии и бръчки. Задължително е да направите тест за поносимост, преди употребата на каквито и да било активни съставки. Ако имате притеснения относно някоя, можете да се консултирате с дерматолога си.

снимка

3. Хидратация

Няма съмнение, че грижата за лицето трябва да включва добър крем, източник на хидратация. Как да се насочите към най-правилния? Съобразете се с типа кожа, който имате, когато правите избор. Ако епидермисът ви е сух, заложете на богат крем. Тук можете да намерите изобилие от подобни: https://makeup.bg/brand/433901/. Ако лицето ви е склонно към омазняване, изберете гел формула или лек лосион. Не правете изключение! Всяка кожа, дори и мазната, има нужда от доза хидратация всеки ден.

4. Слънцезащита

Слънцезащита е задължителен продукт, особено когато използвате активни съставки. Тя не просто предпазва епидермиса от вредните ултравиолетови лъчи, но и забавя признаците на преждевременно стареене. Без значение от сезона - слънцезащитата трябва да бъде вечно присъствие в козметичния ви несесер. Тя също така предпазва от синята светлина, идваща от мониторите и телефоните, които ни облъчват всекидневно с часове. Ако искате да сведете продуктите, които използвате до абсолютен минимум, можете да изберете дневен крем, който включва SPF.