/ ICT Cluster-Varna
На 11 юли 2024 г. в Икономически университет - Варна се проведе месечната работна среща на ICT Cluster-Varna. По време на събитието бяха взети важни решения и направени значими промени, касаещи структурата и бъдещите планове на сдружението.

Членове и партньори на сдружението активно участваха в обсъжданията и гласуванията, свързани със структурните промени и планове за развитие за работни групи “Образование”, ”Бизнес екосистема и колаборации” и “Развитие на бранда на ICT Cluster-Varna”.

Основни решения и промени

I. Избор на нов председател на управителен съвет

Една от важните точки в дневния ред беше промяната в състава на управителния съвет. Всички досегашни членове бяха освободени от длъжностите си, а новите членове бяха избрани с мандат, който ще гарантира стабилност и продължителност в управлението.

Емил Цанков бе преизбран за председател на управителен съвет и ще продължи да ръководи сдружението със своето виждане и опит. Новите членове на управителен съвет включват Тодор Добрев (ТЕМПУС - 2000), Диана Тодорова (QUANTERALL), Петър Топалов (SIS Technologies) и Светослав Стаменов (ИТР Мениджмънт Консулт), които ще работят заедно за постигане на целите на организацията.

II. Промяна на адреса на управление на сдружението

Беше взето решение адресът на управление на сдружението да бъде променен. Новият адрес ще бъде обявен след завършване на необходимите административни процедури. Тази промяна цели да оптимизира логистиката и комуникацията в рамките на организацията.

III. Промяна в Устава на сдружението

На срещата бяха приети промени в Устава на сдружението, които включват актуализация на текстовете в различни членове на Устава за по-голяма яснота и съответствие със законовите изисквания, както и въвеждане на нови и ясно дефинирани права и задължения на членовете на сдружението.

IV. Учредяване на ново търговско дружество

Една от най-важните точки бе вземането на решение за стартиране на работа по съставяне на устав за учредяването на ново търговско дружество „ИКТ Проект“ ЕООД. Това дружество ще се фокусира върху организиране и провеждане на курсове за професионално обучение, управление на събития и дейности, издаване на сертификати за оценка на стартъп бизнес идеи, както и кандидатстване и изпълнение на проекти с публично и частно финансиране.

работна среща
ICT Cluster-Varna

V. Обсъждане на текущи въпроси от дейността на сдружението

В рамките на срещата бяха обсъдени и текущите въпроси от дейността на сдружението, включително планове за развитие на клъстера, организационни и административни задачи, както и стратегии за подобряване на комуникацията и взаимодействието между членовете. Също така беше обсъдено разширяване на дейностите на ICT Cluster-Varna към бизнеси, които се стремят към технологични иновации в условия на конкурентен пазар.

VI. Прием на нови членове

На срещата бяха приети и нови членове на ICT Cluster-Varnа:
  • KBC Global services NV - България (пълноправен член);
  • Ънбелийвъбъл диджитъл ООД (пълноправен член);
  • Фондация МГ „Д-р Петър Берон“ (асоцииран член).

VII. Коктейл-нетуъркинг

По традиция срещата завърши с коктейл-нетуъркинг, който предостави възможност за неформални разговори и обсъждане на бъдещи инициативи и проекти. Присъстващите обмениха идеи и създадоха нови контакти, които ще подпомогнат развитието на ICT Cluster-Varnа.

Заключителните думи на управителния съвет бяха насочени към благодарност към всички членове за активното участие и приноса им към развитието на клъстера. Срещата отбеляза важен етап в историята на ICT Cluster-Varnа и постави основите за бъдещи успехи.

Ако вашият бизнес има интерес към членство в ICT Cluster-Varna, моля, свържете се с нас на посочения имейл: office@ictclustervarna.com.
Нашият екип с удоволствие ще ви предостави подробна информация за ползите от членството и ще ви съдейства за процеса на кандидатстване.

Заедно можем да допринесем за развитието на иновативна и устойчива ИТ индустрия в региона!