/ БСП Стара Загора
Кандидатът за кмет на Стара Загора от коалиция „БСП за България“ проф. Иван Върляков и кандидатите ни за общински съветници имат ясна, конкретна и възможна програма за това как Стара Загора да стане индустриална и социална община, заяви в Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Те са умни, подготвени и честни хора, които ще работят за добруването на общината. Вярвам в техния успех, защото са можещи хора“, каза лидерът на социалистите.

​​​​​​Според Нинова, Стара Загора не се развива с възможностите и даденостите, които има:

„Знаете, че първата построена тук индустриална зона вече е продадена, а втората „Загоре“ все още не е заработила. В нашата програма са залегнали мерки, които да развият икономиката и индустрията. Друга важна част в програмата ни е отделена за здравеопазването, според която е необходимо да се смени статутът на държавните и общинските болници. Привличането на инвестиции е ключов ангажимент, но без кадри това няма как да се случи. За да влязат външни инвестиции, е необходимо да обърнем поглед навътре  и да решим няколко проблема: стоп на кражбите, бързо и ефективно обслужване и създаване на подготвени кадри. В програмата ни предвиждаме как общините да направят това - професионално обучение, обвързаност с университетите“.

Според Корнелия Нинова е необходима смяна на модела на управление на общините и посочи, че в програмата на БСП е заложено развитие на общинските дружества, които да изпълняват комунални услуги, което ще доведе до по-ниска цена. Ние смятаме, че част от събраните данъци трябва да останат в общините, допълни още Нинова.

Кампанията, която БСП провежда в страната, е с ясни програми, подготвени кандидати и масови срещи, коментира още лидерът на социалистите. „БСП е енергична, единна и заредена със сили. Виждам много млади хора в нашите листи - имаме около 500 кандидати на възраст до 40 години, имаме много опитни кандидати за кметове. Проектът „Визия за България” се превърна във визия за всяка община. Всяка има конкретна програма с конкретните проблеми и решения. Оптимист съм за тези избори и мисля, че ще има промяна“.

Амбицията на БСП е да удвои броя на досегашните си кметове и да спечели в няколко големи областни града.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!