/ iStock/Getty Images
Повечето родители знаят, че детските колички са задължително оборудване за всички бебета до 3-годишна възраст. Тя е возилото за разходки с мама, татко, баба и дядо – така необходими за снабдяването на детето с нужните му дневни дажби витамин D , чист въздух и комуникация с обкръжаващата среда. Благодарение на нея се придвижваме бързо до всички пешеходни дестинации.

детска количка
kidso.bg

Но детската количка не е само за средство за придвижване. В нея децата ни могат да си поспиват, докато сме навън. Често я използваме и като столче за хранене в полеви условия, когато сме в парка, на къмпинг, или дори в мола. Количката всъщност е един от най-важните аксесоари за родителите и тяхното мъниче. Нека хвърлим поглед върху само някои от начините, по които количката може да ни бъде полезна в отглеждането на нашия малчуган.

Количката гарантира безопасността на малкото

Малките деца са много сладки, но често могат да представляват опасност и риск за собственото си здраве. С помощта на обезопасителните коланчета, с които бебешките колички са снабдени, вие можете да сте сигурни, че всичко с вашия мъник ще бъде наред. Така, ако ви се налага да свършите нещо набързо, можете да използвате количката като мястото, където да поставите детето, за да сте сигурни, че няма да се нарани.

Внимание! Не оставяйте малките прекалено дълго сами, дори и да са обезопасени в количка!
Освен това количките са снабдени с вградени сенници, които предпазват бебето от вредните ултравиолетови лъчи от слънцето. В допълнение можете да я снабдите с чадър или балдахин, които се продават отделно.

детска количка
kidso.bg

В помощ на родителите на по-неспокойни деца

В периода на растежа на първите зъбки много бебета стават нервни, често плачат и срещат трудности при заспиване. Разходката навън може да направи истински чудеса в успокояването на малкото.

Противно на очакваното от много родители, колкото по-грапав е теренът, толкова по-бързо се успокояват децата. Именно това е причината обичащите разходките да избират да прекарат следобедите в ходене, за да може тяхното ангелче да си спи в количката. Много от тях споделят, че в момента, в който движението спре, бебето веднага заплаква отново.

Режим на работа “ремарке”

детска количка
kidso.bg

Точно преди да излезе от употреба, количките като че ли ни стават най-необходими. Родителите откриват, че тя може да бъде изключително удобен мобилен багажник за всички играчки, дрешки и санитарни принадлежности, които ни се налага да носим със себе си. Затова и когато техният наследник вече е проходил, много родители продължават да взимат количката на разходка.

Освен това след като се научат да вървят, повечето момиченца, а дори и някои момченца, намират за забавна игра това да бутат доскорошното си возило. Психолозите казват, че така те се изживяват като бъдещи родители и това е полезно за тяхното израстване.

Но още преди бебето ни да е проходило, ние ще имаме нужда да пренасяме десетки чанти с багаж. Можем спокойно да използваме дръжките, за да окачим торбите с покупки. Много колички имат и специално багажно отделение, което може да се използва за играчки, дрехи и други, както и за някои продукти от магазина.

Комбинирана количка за практични родители

детска количка
kidso.bg

Някои модерни колички са специално създадени 2 или 3 в 1. Те могат да се конфигурират в столче за автомобил, както и в триколка, която детето може да движи само с педали, или да бъде контролирано от мама и татко с помощта на удобна дръжка. Това е идеален, лесен преход от возене в количка към самостоятелно придвижване.

На пазара се предлагат и съвременни колички, комбинирани със столче за кола, които могат да се използват мултифункционално, в зависимост от нуждите. Още по-хубавото при тях е, че по този начин можем да спестим средства и винаги да имаме под ръка оборудване за автомобил, дори и да не използваме такъв начин на транспорт често.

Можете да намерите детски колички от Kidso за всеки вкус и потребности.