/ Istock
Това е един от най-важните въпроси, касаещи бъдещите родители. Част от семействата започват подготовката за новороденото твърде рано, а други смятат, че 9 месеца са много време и попадат в ситуации, осъзнавайки, че са закъснели с част от подготовката. За да не сте от тях, започнете същинското приготовление по средата или в третия триместър на бременността, съветват от магазин Рая Тойс. По този начин, освен организационните планове, които трябва да осъществите, ще можете да се отдадете и на емоционалната част, свързана с очакването и подготовката за своето дете.

Кога да започнете да разглеждате за бебешки стоки?

След края на първия триместър започнете и проучването за всичко необходимо, което трябва да закупите. Предварителната подготовка ще ви помогне да разберете какво търсите, ще ви улесни и ще ви спести средства, които да вложите в други неща. Специалистите от Рая Тойс съветват да поискате мнение и от квалифицирани служители в специализираните магазини. Те са подготвени, така че да отговорят на всички важни за вас въпроси. Екипът на Рая Тойс напомня, че можете да се възползвате от готовите списъци, които са съставени от професионалисти. Закупуването на продуктите следва да се случи тогава, когато се чувствате подготвени.

Обзавеждане на детската стая

В повечето случаи полът на бебето може да се разбере след третия месец от бременността. Това ще ви помогне да изберете цвят за освежаване на стените, подходящо обзавеждане и декорация. Знанието дали очаквате момиче, или момче, ще ви улесни в целия по-нататъшен период по приготовлението ви. Преценете дали бебето първоначално ще спи във вашата спалня или ще има отделна стая. Експертите от Рая Тойс споделят, че много майки и бащи се чувстват спокойни, когато се постави бебешка камера, за да наблюдават детето си.

Стоки от първа необходимост

Онлайн може да разгледате и да закупите всички бебешки продукти, дори да пропуснете нещо и да ви е трудно да обикаляте по магазините. Ето най-основните неща, с които да започнете, според експертите от Рая Тойс:
  • кошара и матрак – подсигурете и непромокаем протектор, който да ги предпази;
  • спални комплекти – изберете такива от естествена материя, които да не дразнят кожата;
  • повивалник – вземете и подложки за еднократна употреба;
  • количка – насочете се към правилния вид според функционалността и предпочитанията си;
  • вана – необходима е и стойка за новородено;
  • продукти за кърмачки – сутиени, нощници, протектори и кремове за зърна;
  • шишета – изберете и стерилизатор. 
Подсигурете и дрешки и бебешка козметика — продукти, нужни още от началото.

От Рая Тойс съветват също, седмица преди термина да приготвите багажа си за болницата, за да може да сте спокойни, че сте добре подготвени и да не липсва нищо нужно от първа необходимост.