/ Istock
Онлайн търговията предлага необятни възможности за тези, които искат да успеят и да разширят пределите на своето бизнес начинание. Въпреки това, съсредоточаването на бизнеса в интернет пространството крие множество трудности, предвид голямата конкуренция във всяка ниша и недостига на ресурси, с които търговците често се сблъскват. Какво е нужно за успешна онлайн търговия? Научете някои съвети от БигАрена.

Добре изготвена стратегия за всеки етап от процеса

За да постигнете този блестящ краен резултат обаче, който да ви помогне да осъществите експанзия на предприятието, трябва да създадете ясна стратегия. Тя трябва да включва всеки етап от онлайн търговията:

1. Наличности и стоки

Много е важно да се проследява наличността на стоките, те да бъдат складирани и съхранявани по правилен начин, да се следи за дефекти.

2. Обслужване на клиенти

Това е много важен етап от стратегията, който трябва да обмислите. Разполагате ли с достатъчно човешки ресурс? Ако да, правилно ли са разпределени задачите, а ако не – как да се справите?

3. Обработка на поръчки

Клиентите са доволни тогава, когато обработването на техните поръчки се случва в кратки срокове. Помислете как да оптимизирате процесите и времето за изпълнение, за да привлечете лоялни потребители.

4. Опаковане на продукти

Тук отново важна част от стратегията включва човешкия ресурс. Често за онлайн търговците това е истинско предизвикателство, тъй като не разполагат с достатъчно служители.

5. Доставка на поръчките

Финална и същевременно много важна задача от търговията, където често
възникват проблеми, особено при доставки извън страната или при извършване на самостоятелна спедиторска дейност.

Добрият мениджмънт включва създаването на ясна стратегия и план за изпълнение, при който всеки етап от процеса да бъде стикован с останалите, за да се избегнат възможни проблеми, като забавяне, недостатъчни наличности, неподходящо съхранение на стоките, което да повлияе качеството им и други. Всички те могат да ви попречат да постигнете целите и да повлияят на репутацията ви.

Как фулфилмънт услугите могат да ви помогнат да успеете в онлайн търговията?

Целта на всеки търговец в електронния бизнес е да изгради доверие партньорите и да удовлетвори потребителите, защото доволните клиенти са най-добрата реклама. Това е невъзможно да се случи без правилна платформа за изява, добре структуриран план, внимание към детайлите и добър мениджмънт.

Популярен и предпочитан метод за възпрепятстване на горепосочените проблеми и оптимизиране на процесите, е използването на фулфилмънт услуги. От Bigarena.net споделят, че има фирми, които се грижат за коректното и краткосрочното извършване на всички процеси – от складиране и пакетиране до изпращане на пратките чрез спедитор.