И през есента тенденцията в грима продължава да бъде в гравитацията на ефекта “без грим”. Постигането на т. нар. голо лице се получава чрез изравняване на тена за съвършено изглеждащ безупречен вид. За мокър ефект може да подсилите с хайлайтър, посредством поставяне на блестящ акцент - по скулите и страните на носа.

грим

Очи

За очите залагайте на леки блестящи и перлени нюанси. Под или над клепача - тенденциите клонят към монохроматичност, разнесена върху значително по-голяма площ. Който и цвят да изберете, нанесен извън клепачите, ще създаде намек за бунт, стрийт полъх и индивидуална екстравагантност в разрез с класическите стандарти и техники.

грим

Една от водещите марки в световната мода - Chanel - демонстрира стил и експресивност, задавайки ярка и отличаваща се визия на своите есенни модели. Гримьорите на бранда поставят във вътрешността на окото очна линия и теглят ексклузивна ярка и изразителна черна черта под долния клепач като опашка, продължаваща и след края на окото. Добавят с четка по контурите на клепачите тъмни сенки за очи и възкресяват ефекта на опушения поглед. За есенно-зимния сезон от бранда залагат на сенки и лакове в цвят бронз, сиво и кафяво. При опушения грим тенът на кожата трябва да е възможно най-равномерен - това придава стил и хармония на визията.

Устни

Когато цветът на кожата ви е с един тон по-светъл и по-равномерен от естествения ѝ вид, при положение, че очите са доста експресивни, не е нужно устните да се подчертават с ярък цвят. Добавете върху тях лек безцветен блясък или нанесете балсам в нюд, корал или праскова. Влажният блясък на устните може да изглежда много по-съблазнителен от яркото червило.