/ Istock
Старата мъдрост за вземане на решения “око да види, ръка да пипне” вече не е толкова актуална след навлизането на онлайн пазаруването на всякакви стоки - от храни до осветителни тела. 

Вече не е нужно да напускате дома си, за да си изберете нови осветителни тела, без значение дали пазарувате за себе си или се нуждаете от доставка на сградно електрооборудване. Всъщност, да купите лампи, лампиони и полилеи от онлайн магазин за осветителни тела може да е много удобно, да ви спести пари и много нерви, защото ще сте направили информиран избор. 

За какво да следите, съветват специалистите по осветление и електрооборудване от Диском.

Предимства на пазаруването от онлайн магазин за осветителни тела

Освен всички явни предимства на онлайн търговията, пазаруването от магазин за осветителни тела има и специфични ползи, свързани с купуването на осветително тяло: имате много по-голям избор, можете да го посетите в 12 през нощта, можете да търсите и сравнявате цени колкото си искате, без да се притеснявате, че идва края на работното време. 

Благодарение на техническите спецификации към всеки продукт в един онлайн магазин за осветителни тела, можете да направите наистина точен избор на размер, мощност, тип светлина, а не да се налага да заменяте продукти и да се разкарвате няколко пъти до физически магазин. 

Видове продукти в магазина за осветителни тела

За да е лесен изборът ви, е добре да знаете какво търсите. В един добре организиран магазин за осветителни тела продуктите са разделени на категории: led панели, аплици, пендели, полилеи, настолни лампи, абажури и т.н. 
Специфичните осветителни тела, като тези за баня или за градина, също трябва да са в отделна подкатегория, защото те имат допълнителни технически специфики като влагоустойчивост. 

Преценете размера и стила 

Всеки добър интериорен дизайнер ще ви каже, че осветлението е от основно значение за начина, по който ще изглежда домът ви. От огромния асортимент в един магазин за осветителни тела, вие трябва да изберете онази лампа, която да отговаря на стила в жилището ви и на нуждите, за които я купувате. 

Светлина за атмосфера и работна светлина

Най-общо можем да разделим осветителните тела на такива, които създават атмосфера и на такива, които служат за работа. От втория вид са лампите за четене, настолните лампи, спот лампите над масите за хранене и т.н. 

Когато селектирате в магазина за осветителни тела различните варианти, имайте предвид тази особеност - една спот лампа например, колкото и красива да е, няма да даде онази мека и дифузна светлина, нужда в един хол. Тя ще свети остро надолу в неголям периметър, а останалата част от стаята ще потъне в сянка. 

Размерът е важен

Голямото предимство на пазаруването от онлайн магазин за осветителни тела е, че много лесно можете да видите всички нужни размери - височина на лампиона, диаметър на абажура, дължина на пендела, подходящи крушки, мощност и т.н. Можете лесно да сравнявате между моделите по тези характеристики и така да изберете не само най-красивата, но и най-подходящата, точно за вашето помещение. 

Оттам, до доставянето на лампата от магазина за осветителни тела ви делят само няколко клика.