Дните на дългите кабели, минаващи през стените на дома ви и сложните монтажи, отминаха отдавна. Много от днешните камери за видеонаблюдение, използват безжична Wi-Fi връзка, за да предават сигнал до контролния панел или дори мобилния ви телефон. 
Безжичните камери за видеонаблюдение са по-лесни за инсталиране и ви дават по-голяма гъвкавост и свобода при поставянето им. 

Как работят Wi-Fi камерите? 

Всички модели wifi камери работят на същия принцип, както всяко друго безжично смарт устройство. 
Вместо да бъдат свързани чрез кабел, те използват сигнал с малък обсег, за да се свържат с друго устройство. 
Посредством този сигнал, направеното видео от wifi камерата се изпраща до устройство за съхранение на видеозаписи ( видеорекордер) или директно в облачно хранилище за данни (cloud storage).
Благодарение на безжичната връзка, посредством вашия компютър или друго смарт устройство, ще имате директен достъп до направените видеозаписи по всяко едно време.
В случай, че връзката на wifi камерата с вашата интернет мрежа бъде прекъсната, тя няма да може да изпрати направените видеозаписи до мобилното ви устройство. 

Предимства на безжичните камери за видеонаблюдение

Както вече споменахме, wifi камерите за видеонаблюдение са по-лесни за инсталиране. Докато за аналоговите камери, ще ви е необходим специалист, за да ги монтира и свърже, то безжичните камери разчитат на Wi-Fi сигнал. Това прави инсталирането им изключително лесно. Следвайки инструкциите, можете самостоятелно да настроите wifi камерата за не повече от 15 минути. 

Закупуването на безжична система за видеонаблюдение за дома, може да бъде едно от най-добрите решения. Особено що се отнася до сигурността на вашия дом. 

С навлизането wifi камерите за видеонаблюдение и техните смарт функции, наблюдението на дома е още по-ефективно. 

Ето и някои от смарт функциите на безжичните камери за видеонаблюдение: 
  • Засичане на движение ( Motion Detection);
  • Безжична технология; 
  • Отдалечен достъп 
  • Прекъснат запис (Scheduled recording)
  • Автоматично съхранение в облак

Засичане на движение ( Motion Detection)

Голяма част от wifi камерите за видеонаблюдение разполагат със сензор за движение. 
Тази функция им позволява да започнат да записват, всеки път когато усетят движение в обхвата на наблюдение.
Това им позволява да бъдат едновременно енергийно-ефективни и по-сигурни. 

Прекъснат запис (Scheduled recording)

Едно от най-големите предимства на безжичните камери за видеонаблюдение е възможността да контролирате времето, в което камерата да прави записи. 
Освен получаването на видеозаписи при засечено движение, лесно може да настроите вашата камера да прави записи в определени часове. 
Тази функция позволява да сте сигурни за дома си по всяко едно време. Независимо дали наблюдавате децата след училище или просто искате да предпазите дома си от недоброжелатели, докато отсъствате. Когато настроите камерата за видеонаблюдение да записва в определени часове, може да сте сигурни, че ще знаете какво се случва в дома ви, независимо къде се намирате. 

Облачно съхранение

Облачното съхранение е един от ключовите компоненти на wifi камерите за видеонаблюдение.  Всички записани изображения и видеоклипове, се прехвърлят автоматично чрез Wi-Fi в облачното пространство. Тази функция ви позволява да имате достъп до видеозаписите по всяко време от вашия компютър или мобилния ви телефон. 

Отдалечен достъп

Ключовият компонент, който прави wifi камерите по-удобни от всички други е възможността за отдалечени достъп.

Това означава, че можете да контролирате и наблюдавате дома си отвсякъде. Независимо дали сте в съседната стая или на почивка на Бахамите. Където и да сте, ще имате възможността да получите достъп и да надникните какво се случва в дома ви. 

Безжичните wifi камери са чудесно допълнение към всички други смарт устройства в дома ви. Те ви предлагат сигурност и постоянен достъп до дома ви, независимо къде се намирате.