Макар и леко необичайно напоследък, ежедневието ни обикновено е на много високи обороти и става все по-технологично и модерно. Разполагаме с най-различни удобства, които спомагат да живеем по-лесно. От различни услуги, до развлечения и всевъзможни технологични джаджи.
В днешната статия ще ви разкажем за някой от най-любимите ни удобства на 21 век, които би било практически невъзможно да използваме без да имаме банкова сметка и карта.

Стрийминг платформи за филми и музика – известен факт е, че стрийминг платформите за филми до голяма степен изместват телевизията, а през последните няколко месеца дори и киното. Много от световните премиери на известни поредици филми бяха преместени в именно тези приложения. В света на музиката почти всички популярни артисти имат договори с един от многото разпространители на музика и споделят песните си не само на дискове, но и в дигитални формати. За да може потребителите да ползват тези платформи е нужен профил и разбира се месечна такса, която няма как да бъде платена по-друг начин освен с банкова карта.

Наем на превозно средство – дали в България или в чужбина, наемът на коли винаги се случва с кредитна карта, за да могат да бъдат сигурни собствениците на колата, че няма да избягате с нея. Особено удобна услуга в София са приложенията за споделено пътуване. Дали за колело, тротинетка или пък кола, клиентите имат право да наемат превозно средство от случайно място, на което го е паркирал предният ползвател и да се придвижат до желаната дестинация.

Поръчки онлайн – повечето български онлайн магазини за дрехи, козметика, аксесоари или пък за храна предлагат плащане в кеш при доставката, но има и такива, които изискват предварително плащане. Особено когато става въпрос за поръчки от чуждестранни сайтове, трябва да имаш карта или банкова сметка, с която да платиш поръчката си или поне да гарантираш, че ще я вземеш от куриера.

Превод на пари – превеждането на пари на друг човек отдавна не е това, което беше. Вече далеч не е нужно да се редиш на опашки в банката, за да преведеш пари на някого, особено в сегашната световна ситуация. С помощта на мобилно или онлайн банкиране само за няколко минути превеждаш пари бързо, лесно и сигурно, за това обаче ти е нужна първо банкова сметка, разбира се.

Ако все още нямаш банкова сметка може да се възползваш от дигиталния процес по откриване на такава от УниКредит Булбанк, а само сега може да използваш пакет „Клик“ напълно безплатно за период от 1 година. Научи как тук.