/ Снимка: Сердика Център
Коледа е най-пищният празник. Включва украса, специални ястия, тридневни церемонии и подаръци за всички.

Цялата му подготовка може да накара коледния ви дух да се изпари, но ако вземете подходящите мерки, това няма да се случи.

Подгответе списък

Дори дядо Коледа си записва кои са добрите и лошите деца и действа по списък. Направете го и вие, като включите подаръците за близките, подаръците за вас, най-важните продукти за коледната трапеза и украсата.

Отидете там, където има всичко на едно място

Обикалянето из студените и мъгливи улици не помага много за коледното настроение, но затова пък в големите търговски центрове е топло, коледно украсено и удобно за пазаруване.

пазаруване
Снимка: Сердика Център

Вземете и децата

Празникът е най-вече за децата. Когато голямата украсена елха се отрази в широко отворените им очи, се ражда коледната магия.

В Сердика Център в София например ще им е много интересно да разгледат захарната къщичка, построена точно до огромната елха. За тях ще е като истински приказен град.

А за вас – малко почивка от обикалянето по магазините.

пазаруване
Снимка: Сердика Център


Не отлагайте опаковането


Най-голямата заблуда е да си мислите, че ще успеете някога, в неопределеното бъдеще до Коледа, да опаковате подаръците.

Купувате и опаковате веднага. Това е рецептата. На някои места вече предлагат безплатно опаковане на подаръци, купени на място (в Сердика Център в София, например).

пазаруване
Снимка: Сердика Център

Така ще сте абсолютно готови за празниците само в един ден.

А накрая се поглезете

След като купите всичко за всички, не забравяйте и себе си. Първо се огледайте за някой, който може да ви помогне с покупките. Вече И такава услуга се предлага, което всъщност е чудесно.

елха
Снимка: Сердика Център

Казва се Консиерж и ще ви асистира за всичко, което искате да намерите в мола.

А накрая не ви остава нищо друго, освен да изпиете чаша хубав горещ шоколад и да се поздравите с добре свършената предколедна задача.