/ AUX
Изберете най-подходящото място за монтаж

Местоположението на външното тяло на климатика играе решаваща роля за неговата работа. За най-добри резултати разположете външния компонент на защитено място с достатъчно пространство за циркулация на въздуха. Това стратегическо разположение повишава ефективността и продължителността на живота на уреда.

климатик
AUX

Преценете добре кога да включите климатика

Следете прогнозата и се съобразявайте с метеорологичните условия за по-добра ефективност. При студено време активирайте предварително режима на отопление, за да постигнете бързо желаната температура. В горещи дни пускайте своя инверторен климатик по-рано, вместо да чакате в помещението да стане твърде горещо. Климатиците работят по-ефективно при охлаждане, ако се стартират по-рано при по-ниски външни температури. И обратно, след като зададената температура е достигната, поддържането ѝ изисква по-малко енергия, като по този начин се спестяват сметки за електричество.

Кои са оптималните температури за отопление и охлаждане

За комфортна и енергийно ефективна среда настройте температурата на отопление между 19°C и 24°C. При охлаждане поддържайте от 23°C до 26°C. Не забравяйте, че по-ниските нива на влажност по време на охлаждане могат да направят дори по-високите температури приятни. Винаги оставяйте климатика да работи поне 30 минути преди да оцените температурата в помещението.

климатик
AUX

Еднаква температура навсякъде

Регулирайте жалузите на климатика нагоре, когато охлаждате, за да може хладният въздух да се разпространява равномерно. В режим на отопление ги насочете надолу, за да може топлата струя да пада в долната част и да се издига нагоре в последствие. Тази настройка осигурява равномерна комфортна температура в цялата стая, като оптимизира работата на вашия климатик.

Правилната поддръжка - ключът към ефективността

Редовното почистване на филтрите на вашия климатик е от жизненоважно значение за поддържане на енергийната ефективност - обикновено е достатъчно да го правите 2 пъти месечно. Чистите филтри осигуряват безпроблемен въздушен поток, докато замърсените го възпрепятстват и намаляват капацитета му на работа. Специалистите от AUX споделят, че редовната поддръжка на климатика не само осигурява оптимална работа, но и допринася за по-здравословна среда.