/ iStock/Getty Images
От електрически тримери до акумулаторни и бензинови тримери, какво всъщност представлява добрият тример за трева и кой да изберете?

Защо имате нужда от тример за трева?

Тримерите за трева са жизненоважна част от оборудването за всеки, който иска да създаде една добре поддържана тревна площ в двора на вилата или дома си. Използват се за подрязване на дълга трева и плевели, като този инструмент помага да се подрежат до желаната дължина. Тримерите правят тази работа изключително лесна без да е нужно да прекарвате безброй часове с ножици, за да отрежете всяко нежелано стръкче.

В допълнение към това, тримерите могат да достигнат до местата, които косачките не могат. Те са идеални за влизане в малки пространства и преминаване покрай стени, градински мебели или цветни лехи с уникална форма. Те са по-пъргави от косачка за трева, с възможност да покриват по-малки площи наведнъж и да се движат във всяка посока с лекота. Вашият тример за трева бързо ще се превърне в една от любимите ви части от градинското оборудване, изпълнявайки задачи с лекота. Един качествен тример за трева може да направи работата в градината по-проста, по-лесна и отнемаща по-малко време, като върши тежката работа вместо вас.

Къде могат да се използват тримери за трева?

Няма ограничения за местата, където можете да използвате тример за трева. Има различни видове, които позволяват различни обхвати и дължини на употреба, но всички те работят, за да направят всяко пространство по-привлекателно и добре поддържано.

От малки градини до обществени пространства или огромни полета, няма ограничение за местата, в които можете да използвате тримера, но някои имат определени ограничения, което прави различните видове по-подходящи за определени външни пространства.

Как се различават тримерите за трева?

Има много възможности за избор, което прави почти невъзможно да знаете откъде да започнете търсенето си, когато търсите перфектния тример. Особено за тези, които са нови в градинарството.

От различни видове източници на енергия до различни тегла, видове манипулации трябва да помислите кое е приоритет за вас. Например, някои видове тримери са по-подходящи за по-груби видове растителност или за рязане на по-гъста зеленина, докато други са по-тихи, но не толкова тежки. Оборудването за рязане може дори да бъде взаимозаменяемо при някои, което позволява на по-леките тримери да изпълняват по-натоварващи предизвикателства.

За да ви помогнем, ние ще опишем всеки тип тример, за да ви насочим да вземете информирано решение и да закупите правилния тример за трева, който да отговаря на вашите цели.

Електрически тримери

Електрическите тримери за трева са едни от най-популярните за много градинари. Те трябва да останат включени по време на употреба, което означава, че има ограничение за разстоянието, което можете да се отдалечите от захранването.

Електрическите тримери са най-подходящи за тези, които не искат да покриват огромни площи, вместо това ги използват за градини с типичен размер, които не са по-дълги от дължината на кабела. Съществува обаче възможност за удължаване на разстоянието, което може да се управлява, като се използват удължителни кабели, за да се достигне по-далеч от оригиналното захранване. Те са лесни за работа, маневриране и поддръжка, както и сравнително тихи, което ги прави едно от най-често срещаните решения за подрязване на дълга трева около бордюри. Те също са фантастични за рязане на коприва и плевели.

Акумулаторни тримери

Акумулаторните тримери са идеални за тези, които не обичат да бъдат задържани от захранващ кабел, докато работят в градината. Независимо дали имате голяма градина, сложна морава или просто не обичате да се чувствате ограничени, акумулаторните тримери могат да бъдат фантастична опция.
Захранвайки се от батерии, те изискват зареждане, като използването на високотехнологични литиево-йонни батерии често води до дълготрайна работа. Важно е да разгледате продължителността на времето, през което се очаква батериите да издържат на едно зареждане, като се уверите, че отговаря на вашите изисквания. Някои тримери позволяват закупуването на допълнителни батерии, за да можете да ги редувате, което означава, че дори при по-продължителна работа не е нужно да спирате, за да заредите.

Бензинови тримери

Бензиновите тримери за трева са най-добрите, когато става въпрос за дълги периоди на последователна употреба и рязане на дълги и плътни участъци от зеленина. Те са избор на много професионалисти поради здравината на техния двигател.
Бензиновите тримери се предлагат в различни размери, мощности и цени, така че може да има много възможности за избор. Основният момент, който трябва да вземете предвид, трябва да бъде за какво възнамерявате да използвате вашия бензинов тример за трева, независимо дали става въпрос за груби и трудни, тежки задачи или просто градинарство и дълга трева, но тримери от по-висок клас често не са необходими за обикновено градинарство или озеленяване.
Бензиновите тримери могат да бъдат много по-шумни от алтернативите и да излъчват силна миризма на бензин, така че трябва да помислите дали това би било проблем, преди да закупите такъв.