/ ИКТ Клъстер - Варна
На 13-ти юни 2024 г. ИКТ Клъстер - Варна успешно проведе третото издание на ежегодното събитие "Сверяване на часовника". Събитието бе разделено на две основни части и се проведе в Икономически университет – Варна, където домакините предоставиха отлична обстановка за продуктивни дискусии и обмяна на опит.

Общото събрание включваше обичайните точки от дневния ред, както и специални теми, насочени към състоянието и перспективите на ИТ индустрията в България. Доброслав Димитров, председател на УС на БРАИТ и член на Консултативния съвет на БАСКОМ, представи обстойна презентация, която освети текущото състояние и бъдещите възможности в сектора.

ИКТ Клъстер
ИКТ Клъстер Варна

Отчетът за изминалия мандат подчерта разширяването на членската маса, съвместната работа с Община Варна и РУО - Варна, както и редица инициативи, предприети от ИКТ Клъстер - Варна. Особено внимание бе обърнато на перспективите за бъдещето.

ИКТ Клъстер
ИКТ Клъстер - Варна

Втората част от събитието включваше тържествено връчване на сертификати за членство и принос, както и награждаване на финалистите от наскоро проведеното ученическо състезание "Техностарт Weekend Junior edition 2024".

ИКТ Клъстер
ИКТ Клъстер Варна

Към днешна дата общият брой членове на Сдружението достига 61, включително 32 пълноправни членове, 28 асоциирани и 1 стартъп. В състава влизат 30 компании, 7 университета, 8 неправителствени организации и 16 училища.

ИКТ Клъстер
ИКТ Клъстер Варна

Визия и мисия

Членовете на ИКТ Клъстер - Варна устойчиво работят за реализиране на основната си цел - да мотивират повече млади хора да бъдат активни в образованието и да се включат активно в изграждането на позитивния облик на Варна. Клъстерът се стреми да утвърди града като предпочитана дестинация за живеене и работа, както и да подпомогне успешното и устойчиво реализиране на потенциала на региона.

ИКТ Клъстер
ИКТ Клъстер Варна

В края на срещата председателят на УС към ИКТ Клъстер – Варна обобщи стратегическите теми и отбеляза напредъка по приоритетните оси на работа. Срещата завърши с тържествен коктейл, където участниците имаха възможност да колаборират в неформална обстановка.

ИКТ Клъстер
ИКТ Клъстер Варна