С гласовете на 100 каба гайди от цялата страна, събрани от именития гайдар на Валя Балканска Петър Янев, местна коалиция ГЕРБ (СДС) откри тържествено предизборната си кампания в Добрич. Стотици добричлии се събраха на площада пред часовниковата кула в „Стария Добрич”, за да видят и чуят кандидатите за кмет и общински съветници на коалицията.

„Аз съм Надежда и съм тук, защото времето в Добрич е спряло, буквално - дори часовникът не работи. И съм тук заедно с вас, за да върнем времето в Добрич”, обърна се към присъстващите Надежда Петкова - кандидатът за кмет на Добрич, издигнат от ГЕРБ (СДС). Тя благодари за доверието на съпартийците си и подчерта, че за първи път е изправена пред добричлии, за да поиска и тяхното доверие и заедно да извървят пътя на надеждата.

„Досега съм получавала доверие от различни хора по различни поводи, но за първи път съм изправена пред хората на Добрич, за да поискам доверие заедно да извървим пътя на надеждата. Надеждата ние, нашите семейства, нашите деца да живеем в един по-красив, по-уютен, по-приветлив град. Надеждата бизнесът да бъде подкрепен и да има енергия да се развива, да инвестира в Добрич, да създава работни места. Надеждата за нашите родители, нашите възрастни да получат най-добрата грижа, здраве, социална помощ, но и най-доброто, което можем да направим за тях - отношението, вниманието и да имат места, където да се разхождат и да общуват”, каза Надежда Петкова.

Областният координатор на ГЕРБ в Добрич адмирал Пламен Манушев сравни кандидатите за общински съветници на коалицията с екипаж на кораб. „Направихме листа от професионалисти във всички области, с хора, проявили се с добро име, такъв е екипажът на коалиция ГЕРБ и СДС. Екипажът е изключително важен за един кораб, но най-важен е капитанът, само той може да изведе кораба през бурното море на предизборната кампания - Местни избори 2019. Затова беше много важно да изберем най-правилния и подготвен човек и такъв е нашият кандидат Надежда Петкова”, заяви адмирал Манушев.

Той припомни, че бюлетината на коалицията ГЕРБ (СДС) е с номер 69, какъвто е бил бордовият номер на един от най-големите американски самолетоносачи „Дуайт Айзенхауер” - един от победителите в Първата световна война. „С този номер трябва да гласуваме на 27 октомври за победа”, категоричен бе Пламен Манушев.

Празникът по откриването на предизборната кампания на ГЕРБ (СДС) прерасна в общоградско тържество на площад „Свобода” с изпълненията на народната певица Пепи Христозова и оркестър „Истър“ от Силистра.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!