/ Flip.bg
Технологичният стартъп Flip.bg разширява своите предложения с две нови продуктови категории лаптопи и смарт часовници на Apple, обновени по най-високи стандарти. Така затвърждава позициите си от последните две години на предпочитана онлайн дестинация за купуване и продаване на ремаркетирани устройства. Кампанията определено отговаря на нарастващото търсене на висококачествени и достъпни технологични продукти на българския пазар и насърчава кръговата икономика чрез обновяване на различни устройства и повторното им предлагане в отлично състояние.

След успешното стартиране на новите категории, Flip.bg отчита значителен интерес от страна на потребителите. Само за първите две седмици търсенето на лаптопи и смарт часовници е надхвърлило очакванията, като регистрира увеличение от 2,7 пъти в сравнение с другите продуктови категории.

„Българските потребители все повече търсят устойчиви и икономически изгодни решения за своята електроника, а ние сме готови да отговорим на тази тенденция, следвайки мисията си да насърчаваме отговорните навици при купуването и употребата на технологични продукти”, споделя Вера Петрова, управител на Flip.bg. „Амбицията ни още от създаването на компанията е да предлагаме максимално широко портфолио от ремаркетирани устройства и с двете нови продуктови категории предоставяме още по-висока добавена стойност на клиентите.”

Двете нови продуктови категории идват с вече добре познатите предимства на пазаруването от Flip.bg – 67 специализирани и специфични за продуктите тестове за качество на хардуер и софтуер, цени до 40% по-ниски в сравнение с новите устройства, 24 месеца гаранция, над 85% „здраве” на батерията, 30-дневна политика за безплатно връщане, различни опции за плащане, включително на вноски с 0% лихва.

Данните на Flip показват, че смарт часовниците са фаворит сред новите категории, като през юли 2024 г. продажбите им са два пъти по-високи в сравнение с продадените телефони. Друга специфика за българския пазар е, че потребителите са по-склонни да купуват най-новите модели устройства – 56% от всички Apple WatchSeries 9, продадени от Flip, са поръчани от България.

В момента на платформата са налични различни модели лаптопи и смарт часовници на Apple, сред които най-търсените са MacBook Air 13″ 2020 M1 и MacBook Air 13″ 2022 M2, както и Apple Watch SE 2020 и Watch Series 6 2020.