/ nostrabet.com
В света на футбола, всеки футболист може да се смята за следващото голямо величие. Можем да разглеждаме мнението на спортни критици, феновете с безкрайните теории и още много други. Единственото доказателство идва винаги с любезното съдействие на статистиката и щом фактите говорят, теориите просто нямат място. През изминалата година, мнозина най-вероятно са запомнили едно много специално име в редиците на Борусия Дортмунд.

Ерлинг Хааланд успя да се превърне в прецедент, след като пристигна в Борусия Дортмунд и в рамките на 25 футболни срещи, отбеляза и точно 25 гола. Този факт определено звучи впечатляващо, но дали изобщо може да се бори с големите таланти към този момент? Точно тук статистиката за пореден път помага и ни заявява ясно, че до този момент, нито един друг не е успял да постигне този рекорд. Хааланд се радва на сериозното внимание от всеки скаут и мениджър, докато четете тези редове, мнозина го ухажват старателно, за да спечелят вниманието на аудиторията.

Норвежецът успя да изпревари доста сериозни имена, наложени като титуляри и легенди на терена. И разбира се, трябва да погледнем едно друго специално име - Кристиано Роналдо. В класацията на 25-те попадения, той присъства цели два пъти. През сезон 19/20, португалецът влезе в редиците на Ювентус и въпреки по-сериозните заявки, че тялото му е все още младо и силно, играчът имаше нужда от 38 срещи, за да финализира 25 попадения. Най-вероятно мнозина биха казали, че Ювентус е друга вселена и Кристиано се е справил далеч по-добре в Реал Мадрид и до някаква степен сте прави, защото тогава са необходими 27 срещи, за да отбележи заветните попадения.

Най-интересното е, че футболистът през далечната 2009-2010 г. се превърна в един от най-продуктивните играчи, но не успя да се доближи толкова близо. Впрочем тук дели мястото с Неймар, който има абсолютно същият резултат, когато направи трансфера си в ПСЖ. Към този момент можем да забележим, че дори в секцията на bet365 залози присъстват номинации за най-продуктивен футболист и голмайстор на сезона, като норвежецът продължава да се радва на сериозно внимание.

Интересен факт е, че Неймар и Роналдо се нареждат съответно на 3-та и 4-та позиция, докато второто място е присъдено на Левандовски. Определено сезонът става още по-интересен, защото все още има достатъчно футболни звезди, които все още има какво да предложат на феновете. Що се отнася до единствените имена във въпросната класация, които са успели да се доближат изключително близо до Ерлинг, нека се запознаем и с тях. Кевил Филипс от Съндерланд успява да спечели вниманието на публиката, когато за 26 срещи през сезон 99/00 изиграва 26 срещи и достига до въпросните 25 мача.

Другото интересно име в тази класация е Златан Ибрахимович. Наемникът успя да разтресе френската професионална лига, когато за през 12/13 повтори успеха. Няма как да пропуснем и още една подробност, в тази класация, Лионел Меси не присъства дори в топ 40. Точно по тази причина и днес нито един букмейкър не е особено позитивен за по-сериозните и впечатляващи обрати. Как ще продължи представянето на норвежеца и дали ще видим изненади, както като трансферен прозорец, така и като нови рекорди, предстои да разберем през следващите няколко месеца.