/ ДПС Плевен
Букет от етноси, възрасти и професии, както и палитра от специалности, и симпатични и амбицирани хора представлява листата с кандидати за общински съветници на ДПС за местните избори в Плевен. Това каза в пресклуба на БТА в Плевен нейният водач и народен представител в 44-то Народно събрание, Велислава Кръстева.

„Установихме, че нашият град прилича много на братята от приказката за Неволята. Счупена е колата, не върви, обаче местната власт в лицето на кмет и Общински съвет седят и викат Неволята, обаче никой не се заема с това да решава проблеми - да поправи колата и тя да тръгне нанякъде“, каза Велислава Кръстева като поясни, че от ДПС са изработили програма, която включва 55 идеи за Плевен.

ДПС Плевен

Пред медиите всеки един от кандидатите се представи като сподели свои идеи, свързани с подобряване качеството на живот на плевенчани.

ДПС Плевен

Сред тях кандидатите за общински съветниците от ДПС посочиха подобряването на междублоковите пространства в кварталите и увеличаването на детските площадки в тях, ремонтирането и поддръжката на кварталните улици, създаване на още по-достъпна градска среда за майките с деца и инвалидите, изграждане на паркинги, осигуряване на безплатни детски градини и ясли за всички деца, както и довършване на приюта за кучета, изграждане на Арена Плевен и приемане на общинска стратегия за развитие на спорта.

ДПС Плевен

Енгин Кючуков, който е областен председател на ДПС-Плевен и втори в листата, заяви: „Ние даваме ясна заявка за участие в управлението на Община Плевен. Програмата е добре премислена и в нея няма неизпълнима идея. Всичко може да се извърши за три години, а в последната, съветниците да се готвят за следващите избори“.

ДПС Плевен

Относно това, че за тези избори ДПС не излъчи кандидат за кмет на Плевен, Велислава Кръстева обясни: „Концентрирахме се върху работата по листата с кандидати за общински съветници, защото за нас е изключително важно, какъв ще бъде съставът на Общинския съвет, тъй като въпреки битуващата митология, че кметът диктува работата на Общинския съвет, всички колеги знаят, че това е точно обратното - Общинският съвет е този, който определя политиките, които кметът трябва да изпълнява и за нас е важна първо промяната в Общинския съвет, за да може той да работи така, че който и да е кмета, да бъде длъжен да изпълнява тези политики, като Общинският съвет в най-голяма пълнота изпълнява волята на гражданите“.

ДПС Плевен

Велислава Кръстева добави, че към момента е много рано да се каже, кого биха подкрепили в избора за кмет на Община Плевен. 55% са младите хора и 55% са висшистите в листата на ДПС, която е с номер 55.

ДПС Плевен

Листата за общински съветници на ДПС в община Плевен включва 19 кандидата:

Велислава Иванова Кръстева
Енгин Исмаилов Кючуков
Васил Методиев Петков
Ристем Мехмед Халкоглу
Ерол Зиверов Юсеинов
Невин Айдънова Исмаилова
Георги Колев Божинов
Ивет Христова Деветашка
Тамер Исмаилов Куртанов
Бисер Габриел Велиев
Илхан Али Куртаджъ
Росица Симеонова Илиева
Первис Фуат Мутиев 
Шенсес Яшаров Азизов
Алдомир Наумов Проданов
Айнур Айдънов Асанов
Добрин Живков Асенов
Ивайло Мирославов Ивайлов
Ахмед Нуриев Мустафов


Купуването и продаването на гласове е престъпление!