/ iStock/Getty Images
През последните десетилетия представата за различните възрасти се промени. Благодарение на здравословния начин на живот и по-добрите здравни грижи, виждаме вече повече хора, които запазват своята жизненост и енергичност много след настъпването на възрастта за пенсиониране. 

“Има много наши клиенти в пенсионна възраст, които живеят активно, пътуват и се забавляват. От тях можем да научим много ценни уроци за остаряването изобщо”, споделят от Easy credit своите наблюдения върху потребителите на кредити за пенсионери.

Ето къде се крие тайната на активните пенсионери:

Имат хоби 

Активните пенсионери не се затварят в домовете си само защото вече не ходят на работа. Напротив, те използват свободното си време, за да се посветят на хобитата си или да си открият нови. Експериментират с всичко онова, за което преди не им е останало време.

Сред любимите хобита на активните пенсионери са рисуването, подреждането на пъзели и посещението на концерти.

Спортуват

Заседяването е най-големият враг на хората от всички възрасти. Отнася се и за възрастните хора, дори онези с ограничения в мобилността. Всеки ден, всеки човек трябва да прави активна гимнастика според възможностите си и се уверява, че запазва мускулите, ставите и сухожилията си в добра форма.

Разходките сред природата, леката гимнастика и плуването са сред подходящите спортове за хората над 60 години. Когато има заболявания, е добре да се говори с лекар и кинезитерапевт за изготвяне на подходяща програма.

Събират се заедно

Влюбените в живота пенсионери не спират със социалните си контакти, само защото вече нямат колеги. Те често се включват в групи по интереси, записват се на хор или се включват в екскурзии с хора на тяхната възраст.
Това поддържа духа им жив и задоволява любопитството за нови преживявания.

Финансово грамотни са….

Само допреди няколко години пенсионерите са били активна част от обществото ни - ходили са на работа, боравили са с дебитни карти, теглили са и са връщали кредити. След пенсионирането си те продължават да имат възможности за допълнителни доходи или кредитиране.
Обикновено работата за пенсионери е по-лека, често надомна, а условията по кредитите за пенсионери са със съобразени условия.

…и са онлайн

Забравете за мита, че бабите и дядовците не разбират от технологии. Новите пенсионери всъщност имат висока компютърна грамотност, защото са били активни в годините на навлизане на дигитални технологии. Те ползват с лекота мобилни телефони и няма никакъв проблем да поръчват онлайн продукти или да теглят онлайн кредити за пенсионери.
 
“В заключение, казват от EasyCredit, можем да кажем, че ако съдим по нашите клиенти, да си пенсионер е най-хубавата професия”.

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата  статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.