/ wienerberger.bg
Не отлагай ремонта на покрива и се погрижи за дома си сега
Нуждата от сигурност, безопасност и подслон е високо в приоритетите на човешките потребности. В пирамидата на Маслоу тази нужда се нарежда на второ място, веднага след физиологичните нужди – храна, вода и сън. От друга страна, и за българина конкретно според местната ни народопсихология, домът е не само крепост, той е свещен. Фразата „да имаш покрив над главата си“ в нашите географски ширини означава да построиш, да създадеш свой собствен дом. Така е било от поколения назад във времето, затова и фамилните къщи се предават от баща на син, но и всеки се стреми да допринесе и да даде нещо ново от себе си, или да издигне нов етаж на старата къща, или да вдигне мансарда, или поне да направи пристройка, да ремонтира, да смени покрива.

Покривът е една от най-важните части в една сграда и до голяма степен от него зависи целостта й. Чести сигнали за нужда от ремонт на покрива са течове и мухъл по стените или повишени сметки за отопление. При наченки на гниене на дървената конструкция, това е ясен сигнал за нужда от цялостен ремонт на покрива.                                                                  

покрив
 

За да бъдете спокойни и добри и отговорни стопани на вашия дом, доверете се на професионалисти. Най-смислено е при необходимост да черпим познание и съвети директно от извора или в случая от производителя. От Винербергер залагат на високо познаване на продуктите за изграждане на покрив и вложеното ноу-хау в тях, затова основен фокус на компанията е да съдействат напълно безплатно с експертиза, съвети и механизъм за действие при възникване на проблем с покрива от всякакво естество. А продуктовата гама на керемиди и цялостни покривни системи Тондах могат да задоволят потребностите за ремонт, бързо, надеждно и безпроблемно.


Особено подходящ продукт за ремонт на покрива са керемидите Тондах Традитон, които ще намерите във всеки по-голям строителен склад. А на сайта на компанията ще намерите препоръки за сертифицирани майстори, обучени от самия производител, калкулатори, за да сметнете необходимите материали и да формирате бюджета си, напътствия към най-близките точки на продажба. Ако изпълнителят, който изберете, е оправомощен, може да се разчита и на 33 години за мразоустойчивост на керамичните елементи или 20 годишна гаранция на целия покрив.

покрив


Кога е най-подходящо да помислим за ремонт на покрива?

Правилният отговор не е когато възникне проблем, а преди да е възникнал. За целта е необходима периодична инспекция, за да не се задълбочават проблемите и съответно ремонтът да стане по-скъп и по-бавен.

От гледна точка на сезонност, ремонтът на покрива може да се направи при сухо време през лятото и до късна есен. С други думи, сега е моментът.

Не е нужно ремонтът на покрива да изглежда като едно страшно и много изнервящо начинание, когато разчитате на доказани професионалисти – и производители и изпълнители.

Обръщайки се към Винербергер, ще спестите и време, и нерви, и средства, а може да успеете да направите и зимнината, и други полезни за любимите си хора неща.