/ iStock/Getty Images
Най-честите заеми, които се взимат от различни банкови или други институции, са потребителските кредити. Този вид може да бъде използван, когато се нуждаете от нова кола, спешен ремонт и още много други неща. Вземайки пари наведнъж, ще имате възможност да задоволите нуждите на домакинството си. Няма ограничение в предназначението им. Има два типа потребителски кредита – такъв, който се погасява на вноски и този, при който се връща наведнъж цялата сума. Лихвата при внасянето е фиксирана, като ще имате определена крайна дата. 

Кои са Cashio.bg

Това е нова платформа за заеми с бързо одобрение и изгодни лихви. Сумите, които се отпускат, се реализират от Cash Credit Mobile. Това място за потребителски кредити предлага онлайн кандидатстване от 100 лева до 10 000 лева. Схемите за изплащане са гъвкави и вие ще решите как и кога ще ви бъде най-удобно да внасяте – вие определяте дата на падеж и схемите за погасяване. С Кешио е доста удобно, защото знаете колко и кога трябва да платите. Така можете по-добре да планирате бюджета си.

Какви видове услуги на Cashio.bg има

Според възможностите и нуждите, заемите се предлагат в три типа услуги. Те определят сумата, условията, срока за връщане и вноските. Видовете потребителски кредити тук са:

1. Cashio Fix

При този вариант сумата е от 100 до 10 000 лева, а срокът за погасяване е от 3 до 36 месеца. Погасяването се извършва на равни вноски, които са фиксирани за всеки месец. Усвояването е еднократно, ГЛП (годишен лихвен процент) е 32,04%, а ГПР (годишен процент на разходите) е 49,92%. Ако решите да се възползвате от такъв потребителски кредит, трябва да изберете сумата, която ви е необходима. Освен това е важно да се обърне внимание на стойността на вноската на месец. Тя трябва да отговаря на вашия бюджет, за да не ви затруднява и да не натоварва прекалено разходите, които обичайно имате. Ако сумата ви се струва висока, можете да изберете друга и да посочите удобна за вас дата и размер. Можете да изберете времето, в което получавате заплата, за да сте по-спокойни.

2. Cashio Wave

Този вариант за потребителски кредит е за суми от 100 до 3000 лева. Валидността е 12 месеца. Погасяването става на части според вашето желание. Можете сами да решите по колко да внасяте. Всяко от постъпленията дава възможност за ново револвиране. Този продукт точно отговаря на името си – можете да внасяте веднъж повече, на следващия месец по-малко, точно като вълна. Вие разполагате и с месечните вноски и можете да ги изтеглите отново при необходимост. Имате възможност за погасяване еднократно на 15% от лимита, който сте усвоили. Минимумът на месечните вноски е 1,44% от усвоена главница, плюс натрупаните лихви. При този заем ГЛП е 23,88%, а ГПР – 49,9%, като е включена лихвата и такса риск.

3. Cashio Uni

С Cashio Uni може да кандидатствате за суми от 2000 лева до 10 000 лева. Срокът, в който трябва да погасите заема, е между 3 и 36 месеца. Вноските са равни и фиксирани всеки месец. Този продукт има за цел обединяване на заеми за по-голямо удобство заради единствената вноска, която ще трябва да правите. Това е възможност за оптимизиране на бюджета. Усвояването става директно към кредиторите. ГЛП е 32,04%, а ГПР е 49,92%, като има включена такса риск.

Който и продукт да изберете, първо, трябва да кандидатствате. Екипът на платформата ще разгледа вашите документи и ще получите отговор дали сте одобрени веднага. Необходимо е да притежавате лична банкова сметка, а ако сте избрали последния вариант и сте решили кои потребителски кредити ще обедините, трябва да имате удостоверение за актуален дълг, на който, освен име на кредитор, трябва да е записана и банковата му сметка.