С и Д Комерсиал
С и Д Комерсиал / С и Д Комерсиал
„С и Д Комерсиал” ООД е водеща компания в България, специализирана в търговията с високоалкохолни напитки, вина, бира и тютюневи изделия.

С над 5000 артикула, включително висококачествени български и вносни напитки, компанията предлага богат избор на своите клиенти.
С модерна складова база и собствен автопарк, „С и Д Комерсиал” осигурява бърза и надеждна доставка, утвърдилa се като предпочитан партньор за заведения, магазини и събития. Екипът от опитни специалисти гарантира коректно обслужване и индивидуални решения, стремейки се към максимално удовлетворяване на потребителските нужди и изграждане на дългосрочни партньорства.

С и Д Комерсиал
С и Д Комерсиал

Как започна историята на S&D?

През 1994 година, двама приятели от студентските си години, Стефан и Димитър, създават фирма, която първоначално се занимава с търговия на захарни изделия. Малко по-късно обаче насочват вниманието си към дистрибуцията на алкохол, разпознавайки по-големия потенциал в този сегмент. През 1996 г. те основават „СиД Комерсиал“ ООД, като иновативно предлагат на своите клиенти удобството на доставката до търговските им обекти – нещо, което дотогава е било рядкост на българския пазар. Благодарение на тяхната визия и стратегически подход, компанията днес е сред водещите в страната. През тази година S&D с гордост празнува 30 години успешен бизнес, изпълнен с растеж и иновации.

Какво означава Sid-shop?

Отговор: Sid-shop.com се появява като естествено продължение на развитието на „СиД Комерсиал“ ООД и е насочен към онлайн дистрибуцията на алкохолни продукти. Името на магазина идва от първите букви на имената на основателите – Стефан и Димитър, а буквата “i” символизира партньорството и свързващата сила между тях. Сайтът предлага над 6000 артикула, включително български и международни марки алкохолни напитки, като целта е да се предостави максимално удобство за клиентите чрез лесен достъп до богато разнообразие от продукти.

С и Д Комерсиал
С и Д Комерсиал

Какви са вашите конкурентни предимства?

Отговор: S&D се отличава на пазара със своето конкурентно предимство, което се дължи на няколко основни фактора. Първо, разполагаме с изключително богат асортимент от над 6000 артикула, включително уникални и ексклузивни алкохолни продукти, които трудно се намират на други места. Второ, нашата иновативна B2B платформа позволява на търговците бързо и удобно да правят поръчки онлайн – функционалност, която много от конкурентите ни все още не предлагат. Допълнително предимство е експресната доставка в рамките на същия ден в София, която улеснява бизнеса на нашите клиенти и повишава ефективността на обслужването. Тези елементи ни правят предпочитан партньор в сектора на алкохолната дистрибуция.

Какви предизвикателства срещнахте през годините?

Както при всеки бизнес в България, предизвикателствата не липсват. Едно от тях беше разграничаването на онлайн потребителите от бизнес клиентите. Понякога цените в онлайн магазина могат да се окажат по-ниски от тези в традиционните магазини, което създава напрежение между двете групи клиенти. За да избегнем това, предложихме онлайн ексклузивни продукти, които не се предлагат на други места. Друго предизвикателство беше изграждането на доверие у клиентите, особено когато става въпрос за автентичността на продуктите, но с коректност и прозрачност успяхме да спечелим тяхната лоялност. Транспортът на чупливи и скъпи стоки също представляваше проблем, но с внедряване на по-добри методи за опаковане и отношение към клиентите, минимализирахме риска от проблеми с доставките.

С и Д Комерсиал
С и Д Комерсиал

Как бихте завършили изречението: „Да се прави онлайн бизнес в България си струва, защото…“?

Да се прави онлайн бизнес в България си струва, защото има възможност да се отличиш, ако предлагаш качествени продукти и коректност към клиентите. Пазарът е конкурентен, но с правилния подход и фокус върху дългосрочните взаимоотношения с клиентите, успехът е постижим. Въпреки трудностите, свързани с изграждането на доверие в онлайн пространството, полагането на усилия за удовлетвореността на клиентите и предлагането на високо качество винаги се отплаща.

С и Д Комерсиал
С и Д Комерсиал

Sid-shop e част от eCommerce Awards 2024 - Конкурсът който търси звездите на онлайн търговията в България! Повече информация за наградите може да намерите тук: https://ecommerceawards.bg.