Жълти депутати стартират в Благоевград подписка за избори две в едно
Жълти депутати стартират в Благоевград подписка за избори две в едно / netinfo

Заместник-председателят на НДСВ Марина Дикова и жълтият депутат от Пиринско Снежана Гроздилова стартират в Благоевград подписка в подкрепа на инициативата на партията за промяна в Конституцията, която да позволи изборите за български и европейски парламент да се проведат в един ден.

Подписите ще се събират пред сградата на ГУМ в центъра на града, като в 12.00 ч. днес Дикова и Гроздилова ще дадат пример като първи парафират документа.

Освен в областния център подписката за избори "две в едно" ще върви във всички 14 общини в региона, както и в цялата страна.

„Парафите ще се събират до първото четене на проекта за промени в Конституцията в пленарна зала, което очакваме да стане след малко повече от месец", заяви за Дарик Марина Дикова. "За това време смятаме да съберем една достатъчно солидна подкрепа, която да бъде естествен аргумент в защита на тезата на НДСВ, че правилното, прагматичното и най-реалистичното решение е изборите да бъдат в един ден и той да бъде в началото на юни", каза още Дикова.