Свинаров: Има шанс десните партии да се обединят до 10 март
Свинаров: Има шанс десните партии да се обединят до 10 март / снимка: Sofia Photo Agency

Обединението на десните или ще се случи, или няма да се случи до края на месец март, заяви в Шумен председателят на Българска нова демокрация Николай Свинаров. По думите му, продължава да бъде оптимист, че обединение ще има, защото „основните пречки за това са преодолени”.

 

„Смятам, че обединението трябва да съществува като правен факт, тоест с подписано споразумение до 10-ти март, първо заради сроковете за регистрация и второ, защото предстои срещата на партиите-членки на Европейската народна партия в Каденабия”, каза още Свинаров. Той добави, че БНД е единствената партия, която не е член на ЕНП, поканена на тази среща. „Това е знакова среща, на подобни формати се определя политиката за участие в следващите избори, а за цяла Европа предстоят избори за депутати в Европейския парламент”, допълни Николай Свинаров.

 

„БНД има политическо решение, че няма да се коалира с трите партии от управляващата коалиция и с „Атака”. Имаме решение, че ще търсим предизборно обединение с парламентарно представените ОДС, СДС и ДСБ”, каза Свинаров. По думите му, БНД е за една широка коалиция, която освен парламентарно представени сили да включва и извън парламентарно представени, които получават на избори под или над 1%.

 

Други новини от Шумен