РЗС разкрива далавери със заменки във Великотърновско
РЗС разкрива далавери със заменки във Великотърновско / снимка: rzs.bg
РЗС разкрива далавери със заменки във Великотърновско
20476
РЗС разкрива далавери със заменки във Великотърновско
  • РЗС разкрива далавери със заменки във Великотърновско

Като мажоритарен кандидат и водач на листата на партия „Ред, законност и справедливост" за великотърновски регион, вече съм поел три конкретни ангажимента. За разлика от други, които само говорят, ние сме запознати с проблемите и затова ще ги решим. Това заяви кандидатът за народен представител Цветан Цветанов пред Дарик.

Ще извадим наяве цялата истина около замяната на горския пояс около Велико Търново и Арбанаси това е един от конкретните ангажименти, които поемам като мажоритарен кандидат и водач на листата на РЗС във Великотърновска област, заяви Цветанов. Според информация на РЗС повече от 2000 декара във Велико Търново и Арбанаси са станали обект на замяна и вече са вкарани в процедура за промяна на предназначението им.

Какъв е рискът, който крие застрояването на тази площ?

Рискът е огромен, защото става дума за две вилни селища на площ от 150 декара. Дори и да бъдат изградени пречиствателни съоръжения тези подпочвени води ще се просмучат в чашата на язовира и тъй като тези обекти се намират близо да язовирната стена няма да има възможност да се осъществи естествения процес на самопрочистване на тия води  докато стигнат стената на язовира и потекат към област Велико Търново. Опасността е огромна. Ако това управление се повтори - язовир „Йовковци" ще се превърне в една помийна яма.

Ако моите съграждани ме подкрепят, мога открито да им обещая, че незаконните разрешения за промяна на земеделски земи и последващите ги строителни разрешения ще бъдат анулирани. Така, че да не се допусне замърсяването на язовир „Йовковци". Както и на всички вододайни зони в страната, каза още Цветанов.

Вторият ангажимент е свързан с мобилните оператори. Според Цветанов трябва да спре безконтролното разполагане по жилищните блокове на станции на мобилните оператори, чиито излъчвания са вредни за хората.

Цветан Цветанов подчерта, че най-големият опонент на РЗС в предизборната кампания е ширещата се в България корупция. В това отношение няма да направим компромис с никого, независимо дали е в лявото или дясното политическо пространство, заяви Цветанов. „За съжаление през този 20-годишен опорочен преход, прага на чувствителност на българина към това отвратително явление се повиши до такава степен, че на хората не им прави впечатление този грозен факт. Но корупцията засяга фундамента на държавността и това е проблем, който час по-скоро трябва да бъде решен. Ние се наемаме да свикаме Велико народно събрание, да променим конституцията по такъв начин, че съдебната система да бъде ефикасна и да вдъхва ред, законност и справедливост в гражданите на България.

Повече чуйте аудиофайла